Evlat Nöbeti'ndeki ailenin çocuğu PKK'dan kaçarak teslim oldu

PKK
Evlat Nöbeti'ndeki ailenin çocuğu PKK'dan kaçarak teslim oldu

İçişleri Bakanlığı, ikna çalışmaları sonucu PKK'dan kaçan bir örgüt mensubunun daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Teslim olan teröristin ailesinin 870 gündür Diyarbakır'da 'Evlat Nöbeti'nde olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, ikna çalışmaları neticesi PKK'dan kaçan 1 örgüt mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Örgüt mensubunun ailesinin 870 gündür Diyarbakır'da 'Evlat Nöbeti'nde olduğunu belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Diyarbakır'da Evlat Nöbeti tutan ailelerden birinin daha çocuğuna kavuştuğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 1 örgüt mensubu daha bugün güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensubunun ailesi, 870 gündür Diyarbakır'da devam eden Evlat Nöbeti'ndeki aileler arasında bulunuyor. Sürdürülen ikna çalışmaları sonucunda; 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren teslim olan örgüt mensubu sayısı 5'e yükselirken, Evlat Nöbeti'nde 34'üncü buluşma gerçekleşmiş olacak."

 

 

Kaynak: DHA

içişleri bakanlığı PKK pkk haberleri PKK son dakika haberleri Diyarbakır Diyarbakır evlat nöbeti