Eskişehir'de orman yangını! Vali Aksoy'dan açıklama: Yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü

eskişehir Gündem haberleri Orman Yangını
Eskişehir'de orman yangını! Vali Aksoy'dan açıklama: Yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde başlayan orman yangınına, balya makinesinden sıçrayan kıvılcımın neden olduğu tespit edildi. Yangına ilişkin açıklama yapan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy yangının halen belirli noktalarda sürdüğünü ve yaklaşık 300 hektarlık alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına, balya makinesinden sıçrayan kıvılcımın neden olduğu belirlendi.

Kümbet ve Oynaş kırsal mahalleleri arasındaki alanda anız yangını çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ile çevre belediyelerden itfaiye ekipleri yönlendirildi. Yangının ormanlık alana sıçraması üzerine bölgeye destek ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Seyitgazi-Afyonkarahisar kara yolu trafiğe kapatıldı.

BALYA MAKİNESİNDEN SIÇRAYAN KIVILCIM YANGINA NEDEN OLDU

Eskişehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, orman yangınının Seyitgazi'ye bağlı Oynaş Mahallesi'nde saat 13.00 sularında balya makinesinin kıvılcım atması sonucu anız yangını ile başladığı bildirildi.

Alevlerin Gökbahçe ve Kümbet mahallelerindeki ormanlık alana hızla yayıldığı belirtilen açıklamada, "Yangına, 1 yangın söndürme uçağı, 5 helikopter, 3 iş makinesi, 20 arazöz, 8 itfaiye aracı, 3 loder, 6 dozer, 5 su tankeri, 2 greyder ve yaklaşık 200 personel ile müdahale edilerek kontrol altına alma çalışmaları sürdürülmektedir. Çevre illerden personel ve araç destekleriyle müdahaleye devam edilmektedir." bilgisi paylaşıldı.

VALİ AKSOY: YAKLAŞIK 300 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangına ilişkin bilgi veren Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy şunları kaydetti:

"Şu ana kadar yangına 1 uçak, 5 helikopter müdahale etmiştir. Toplam itibariyle baktığımızda 29 arazöz, 10 itfaiye, 25 su tankeri ve 28 çeşitli iş makineleriyle müdahale edilmektedir. Yaklaşık olarak 300 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendirilmektedir. Seyitgazi ilçemiz Oynaş mahallemizde 13.00 sıralarında pulluğun makinasının kıvılcım çıkarması sonucu önce tarım arazisinde sonrasında da orman arazisine sıçrayan bir yangın meydana gelmiştir. Şu saat itibariyle önemli ölçüde çevresinde kontrol sağlanabilecek şekilde tedbirler alınmıştır. Yangın belirli noktalarda devam etmektedir."

 

Kaynak: AA

Eskişehir Seyitgazi orman yangını Gündem haberleri Eskişehir Valiliği