Eski emniyet müdürü itiraf etti! "Mossad'la Belgrad'da görüştüm"

Haberglobal.com.tr
MİT İstanbul Emniyet Müdürlüğü Almanya

Mossad'a ajanlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan eski emniyet müdürü Hamza Turhan Ayberk ve 6 şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı. Ayberk, Mossad ajanından talimat aldığını itiraf etti.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, edindikleri bilgileri Mossad'a sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlemişti. Gözaltına alınan eski emniyet müdürü Hamza Turhan Ayberk ile birlikte 7 şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı.

Eski emniyet müdürü Ayberk, Victoria kod adlı Mossad ajanından talimat aldığını itiraf etti. Ayberk, Victoria'nın yanı sıra aynı ekipte yer alan Andrea, Robert ve Marc kod adlı Mossad ajanları ile irtibatını sürdürdüğünü belirtti.

AJANLIĞI KARŞILIĞINDA KRİPTO PARA ALMIŞ

Mossad adına Orta Doğulu şahıs ve şirketlere yönelik tehdit, takip ve gözetleme gibi işler yaptığını kabul eden eski emniyet müdürü, ele geçirdiği bilgileri ve hazırladığı raporları da gizli haberleşme yöntemleriyle Mossad’a ilettiğini söyledi. Karşılığında ise Mossad'dan kripto para ve muhtelif banka hesapları üzerinden para aldığını sözlerine ekledi.

5'i eski polis olan 6 şüpheli de itiraflarda bulundu. Şahıslara ve şirketlere ait bazı kamu verilerini Ayberk ile paylaştıklarını, birlikte takip, gözetleme gibi casusluk faaliyetinde bulunduklarını söylediler. Tehdit edilen şahısların videolarını çektiklerini de kabul ettiler. Mossad ajanları, Ayberk’in maddi durumunun 2019’dan sonra olağan dışı bir şekilde iyileştiğini de belirttiler.