Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in annesi koronavirüsten hayatını kaybetti

koronavirüs
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in annesi koronavirüsten hayatını kaybetti

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in annesi Sıdıka Görmez'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Bir süre önce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulan Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in annesi Sıdıka Görmez, kent merkezindeki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Görmez, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Sıdıka Görmez'in gün içerisinde Nizip ilçesinde toprağa verilmesinin beklendiği aktarıldı.

Bu arada, Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Görmez ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak "Mevcut durumun hassasiyeti, hocamızın isteği ile yüz yüze görüşme yerine telefonla görüşülmesi rica olunur." ifadesini kullandı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in annesi Sıdıka Görmez'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini, sosyal medya hesabından duyurdu. 

Yalçın, "Başkanım, Telekonferansa katılayım ama Covid_19 tedavisinde Validem. Katılamayacak bir durum olursa anlayışınızı rica ediyorum" demişti. Hocam, Allah rahmet etsin Validenize. Mekanı cennet olsun. Rabbim sizlere sabr-ı cemil ihsan eylesin. Başınız sağ olsun." ifadelerini kullandı. 

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in annesi koronavirüsten hayatını kaybetti - Resim : 1

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, "Önceki Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın muhterem annesi Sıddika Görmez'e Rabbimden rahmet; hocamıza ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun" mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter'da yaptığı açıklamada "Muhterem Mehmet Görmez hocamızın dâr-ı bekaya irtihal eyleyen validelerine Allah’tan rahmet, kendilerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah" ifadelerini kullandı. 

DHA