Esenlerde dehşet anları: Ailesiyle tartışan yabancı uyruklu şahıs evini yaktı, binadaki 19 kişi ölümden döndü

İstanbul Gündem haberleri
Esenlerde dehşet anları: Ailesiyle tartışan yabancı uyruklu şahıs evini yaktı, binadaki 19 kişi ölümden döndü

İstanbul Esenler’de ailesiyle tartışan ve alkollü olduğu öğrenilen bir yabancı uyruklu şahıs, 5 katlı bir binanın bodrum katındaki evini ateşe verdi. Yangın nedeniyle 19 kişi binada mahsur kaldı.

Akılalmaz anlar, İstanbul Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi 1118 sokakta yaşandı. 

Edinilen bilgiye göre 5 katlı bir binanın bodrum katında yaşayan yabancı uyruklu alkollü şahıs ailesiyle tartıştığı için oturduğu evi yaktı. Kısa sürede büyüyen dumanlar binayı sardı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle binada mahsur kalan 19 kişi itfaiye merdiveni ile tahliye edildi. Dumandan etkilenen 6 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılırken 13 kişi ise ayakta tedavi edildi. Öte yandan oturduğu evi yakıp kayıplara karışan şahıs hakkında arama çalışmaları sürüyor.

Yangını ailesiyle tartışan birinin çıkardığını söyleyen bina sakini “Bu binada oturuyorum. Bir aile tartışıyormuş galiba çocuk kazayla yapmış. Çocuk kendi yakmış evi. Biz de mahsur kaldık. İnsanlar ölümden döndü” dedi.

 

Kaynak: İHA

İstanbul Esenler yangın