Erkek öğrenci yurdunda 5 çocuğa cinsel istismar iddiasına bakanlıktan suç duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gündem haberleri
Erkek öğrenci yurdunda 5 çocuğa cinsel istismar iddiasına bakanlıktan suç duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan özel bir yurtta 5 çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiasına yönelik suç duyurusunda bulundu.

Kritik açıklama, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldı. 

Bakanlık, Antalya'nın Alanya ilçesindeki erkek öğrenci yurdunda eğitmenin 5 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ve ifadesinin ardından serbest bırakıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bakanlık avukatlarımız tarafından olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Yargılama sürecine müdahil olarak, suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız. Mağdur çocuklara ve ailelerine yönelik başta psikososyal destek olmak üzere hizmet modeli çalışmamız devam etmektedir" denildi. 

FUHUŞ İDDİALARINA YANIT: HİÇ GECİKMEKSİZİN YARGI MAKAMLARINA BİLDİRİLMESİ LAZIM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meral Akşener'in "Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde, fuhşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor" ifadelerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakan Tunç, skandala ilişkin "Bu çok ciddi bir iddia. Bunun hiç gecikmeksiniz yargı makamlarına bildirilmesi lazım. Bu anlamda eğer böyle bir iddia varsa üzerine gidilmesi gerekir. Bunun hiç bekletilmeden hemen üzerine gidilebilecek bir konu. Böyle bir iddia noktasında somut eğer bilgiler varsa bu bilgileri, Sayın Akşener’in yargı makamlarımızla paylaşmasında çok büyük yarar var." dedi. 

 

 

 

Kaynak: DHA