Erdoğan'dan muhtarlara müjde!

Erdoğan, Ankara'da Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'ne katıldı. Erdoğan, muhtarların hastalıkta izin aldıkları zaman ödeneklerinin kesilmeyeceğini açıkladı.

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle düzenlenen Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar;

Artık muhtarlarımız Ankara'da sıkıntı çekmeden kalabilecekleri bir eve kavuşmuş oldular. İlk toplantısını 2015'te yaptığımız muhtarlar toplantısından sonra toplam muhtarlarımızı 52 defa Külliyede ağırladık. Ülkemiz demokrasine kattığımız yeniliklerden biri muhtar buluşmalarıdır.

Benim için "muhtar bile olamaz" başlığı atanlar rezil rüsva oldu. Sizler beni cumhurbaşkanı yaptınız. Son 20 yılda olduğu gibi 2023'e giden süreçte de icazeti başka mahfillerde değil milletimizin tertemiz iradesinde arayacağız.

Daha önce muhtar kardeşlerimizin yüzüne bakmayanlar bizim toplantılarımızdan sonra birden bire muhtarları hatırlamaya başladı. Muhtarlar için hiçbir şey yapmayanlar vaatlere başladı. Onu bile yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

Bizden önce devletin de siyasetin de kapısı maalesef muhtarlarımıza kapalı durumdaydı. Muhtarlar dertlerini anlatacak muhatap bulamazdı. Benim için atılan manşet muhtarlara karşı bakış açısını gösteren bir utançtı. Demokrasi piramidinin tabanı ile tavanı arasındaki engeller ortadan kalktıkça bunun kazananı muhtarlarımızla beraber tüm Türkiye olmuştur. Muhtarlarımızla aramızda tesis ettiğimiz bu güçlü bağ herhalde daha önce hiç bir siyasetçiye nasip olmamış büyük bir şereftir. Siz muhtarlarımızdan Türkiye Yüzyılı inşa çabamıza çok yüksek destek bekliyoruz.

MUHTARLARIN İZİN SIRASINDA ÖDENEKLERİ KESİLMEYECEK

Kadın muhtarların doğum ve analık izinleriyle ilgili son aşamaya geldik. Düzenlemeyi Meclis'e sunacağız. Kadın muhtarla birlikte tüm muhtarların izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmeyecek.

Küresel ekonomik krizin tüm dünyayı sarstığı bir zamanda bu birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Çoğu ülke doğalgaz krizi yaşarken bizim öyle bir sorunumuz yok. Bizler vaktinde yaptığımız anlaşmalarla, attığımız diplomatik adımlarla nispeten çok daha rahat durumdayız. Sayın Putin, "Türkiye'yi doğalgaz dağıtım merkezi yapacağız" dedi. Yani Avrupa doğalgazı bizden alacak.