Erdoğan'dan Millet İttifakı'na "Frankeştayn koalisyonu" benzetmesi: "7 kişi birbirini idare edemeyenler, 85 milyonu nasıl idare edecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika Gündem haberleri
Erdoğan'dan Millet İttifakı'na "Frankeştayn koalisyonu" benzetmesi: "7 kişi birbirini idare edemeyenler, 85 milyonu nasıl idare edecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde konuştu. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Erdoğan, Millet İttifakı'na "Frankeştayn koalisyonu" benzetmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde konuştu.

Millet İttifakı'na "Frankeştayn koalisyonu" benzetmesi yapan Erdoğan, "Bay Kemal her biri ayrı alemde yaşayan 7 cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle devlet yönetimi olur mu? Bu nasıl bir kafa?" sözleriyle muhalefete yüklendi. 

 Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

- Ülkemiz iki koldan gelen bir fay hattı tehdidiyle karşı karşıyadır. Kentsel dönüşüm projeleri de bu çerçevede önem verdiğimiz konulardan biridir. İstanbul önceliklerimizin başında yer almak mecburiyetindedir. Bugüne kadar 81 ile yaptığımız 1 milyon 181 bin TOKİ konutuyla ilgili bir sıkıntı yaşamadık. Deprem bölgesini ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz.

- 6 Şubat gösterdi ki deprem bizim hazırlıklarımızın bitmesini beklemiyor. Burada 12 bin 418 konut yapıyoruz. Fikirtepe'de gerçekten örnek bir proje yürütülüyor. Projenin üçte biri tamamlandı. Ayrıca 2. ve 3. etaptaki dönüşüm çalışmalarını da başlatıyoruz. Gönül bu projenin daha yatay bir mimariyle dönüşümünü isterdi. İstanbul'da acilen dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut var. Mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesinin takipçisi olacağız.

Bayramın ilk günü bir müjde paylaşacağız

- Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme kazandıracak bir müjde paylaşacağız. Ne İstanbul ne Türkiye göz göre göre gelen bu tehlikenin altında kalmayı hak etmiyor. İstanbul'un en ihmal edilmiş bölgesini aldık en prestijli yeri haline getirdik. İşte Türkiye'yi de 21 yıl önce Fikirtepe'nin eski hali gibi aldık. 94 yılında İstanbul'u nasıl aldık hatırlayın, çöp, çukur vardı. Su var mıydı su? Ne yaptık tertemiz bir İstanbul haline getirdik. 

"Yol erkenken kararımızı vereceğiz ve sandıkları patlatacağız"

- Şimdi Kandil'den meydan okuyorlar. Ne diyorlar, 'Bay Bay Kemal'i destekleyeceğiz'. Ben de diyorum ki 14 Mayıs'ta benim milletim Kandil'e prim vermeyecek. Çok çalışacağız, ana kademe, kadın kolları, gençler çok çalışacağız. Biliyorsunuz karşımızda 7'li bir ittifak oluşturdular. Aylar, yıllar süren kavganın ardından da karşımıza Bay Bay Kemal'i aday olarak çıkardılar. Ama bu Bay Bay Kemal her biri ayrı alemde yaşayan 7 cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle devlet yönetimi olur mu? Bu nasıl bir kafa? Nasıl bir anlayış? Bunlar devletimizi batırmaktan başka hiçbir şeye yaramaz. Yol erkenken kararımızı vereceğiz ve sandıkları patlatacağız.

" Frankeştayn koalisyonu"

- Geride bekleyen PKK, FETÖ'sü, Londra tefecilerini saymıyorum bile. 300 milyar dolar getirecekmiş Londra'dan. Bunlar aynı zamanda esrar eroin kaçakçısı. Frankeştayn koalisyonu ne yapacakmış, 85 milyonluk Türkiye'yi yönetecekmiş. 7 kişi birbirini idare edemeyenler 85 milyonu nasıl idare edecek. Biz TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Halkın ziyaretine açıldı. Sarayburnu'nda herkes tıklım tıklım kilometrelerce TCG Anadolu'yu ziyaret etmek suretiyle yakından izlediler. Bunu gerçekleştirmek de bize nasip oldu. Fırkateynlerden tutunuz hücum botlara kadar, böyle bir uçak gemisi yapmak, İHA, SİHA, Akıncı, Kızılelma'yı yapmak da bize nasip oldu.

"14 Mayıs'ta kendiniz ve evlatlarınızın geleceğine sıkı sıkıya sahip çıkmanızı istiyorum"

- Ey bu ülkeleri anne ve babaları, ey bu ülkenin gençleri hayallerinizi, heveslerinizi, beklentilerinizi bu hezimet abidesine emanet eder misiniz? Ey bu ülkenin esnafı, sanatkârı, sanayicisi, girişimcisi bırakınız ülkenizi kendi işinizin en basit kısmını güvenip de SSK'yı batıran bu acize bırakır mısınız? Evladımızı hayallerimizi, işimizi teslim etmeyeceğimiz birine ülkeyi teslim eder miyiz? Benim vatandaşımın sağlığı, sıhhati bizim sorumluluğumuzda buradan taviz veremeyiz. Bunun için sizlerden 14 Mayıs'ta kendiniz ve evlatlarınızın geleceğine sıkı sıkıya sahip çıkmanızı istiyorum.

- Tabii ki sıkıntılar da var ama bunları çözecek olan da, 21 yıldır bu ülkenin her meselesinin üstesinden gelmiş olan biziz. Marmaray'ı, Avrasya'yı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık mı? Şimdi gelin ülkemize gözünü diken herkesin heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakalım. 

Ayrıntılar geliyor... 

Kaynak: Haber Global TV

Erdoğan Fikirtepe kentsel dönüşüm