Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Şimdi de adaylardan birini saf dışı bıraktı

Recep Tayyip Erdoğan Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sincan'daki mitingde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili olarak "Bay bay Kemal kasetle geldi, şimdi de adaylardan birini saf dışı bıraktı. Nasıl bıraktı? O da yarın, bilemedin cumartesi günü ortaya çıkar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sincan'daki mitingde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili olarak "Bay bay Kemal kasetle geldi, şimdi de adaylardan birini saf dışı bıraktı. Nasıl bıraktı? O da yarın, bilemedin cumartesi günü ortaya çıkar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları: 

-Bugün Ankara bir başka güzel. Biz bu millete aşık olmayalım da ne yapalım? Biz bu millet için canımızı dişimize takmayalım da ne yapalım? Milletimiz her mücadelede bizi destekledi, yalnız bırakmadı. 15 seçimde bizi hep birinci çıkardı. 

KILIÇDAROĞLU'NA: "ADAYLARDAN BİRİNİ NASIL SAF DIŞI BIRAKTI, YARIN YA DA CUMARTESİ GÜNÜ ORTAYA ÇIKAR"

-Bay bay Kemal kasetle geldi, şimdi de adaylardan birini saf dışı bıraktı. Nasıl bıraktı? O da yarın, bilemedin cumartesi günü ortaya çıkar. Asıl dersi sandıkta vereceksiniz. Bay bay Kemal ve avanesini pazar günü sandıklara gömüyor muyuz? Terör örgütü ile beraber yürüyen bay bay Kemal'e pazar günü dersini vermek gerekiyor. 

-Bizim dönemimizde de bu zihniyetin oyunlarıyla karşılaştık. Dört yıl içinde ne yaptı? Ankara'da biz geldiğimizde, büyükçe bir havalimanı yoktu, biz yaptık, yolu Melih Bey yaptı, bu yol ve havalimanı bizim eserimiz. 

-Otobüs ücretlerini bedava yapacağız dediler, traktör vereceğiz dediler, hiçbiri geldi mi? Bunların başındaki yalancı, hepsi birbirine bakıyor, üzüm üzüme bakarak kararıyor. Benim milletim bunları inşallah yutmayacak. Şehir hastaneleri yaptık, Sincan'a devlet hastanesi de yaptık mı?

-Milletimizle birlikte gece gündüz çalışarak siyasetimizi güçlendirdik, ekonomimizi geliştirdik, siz meydanlarda atıp tutanlara bakmayın, ne kadar desteksiz de olsa onları bunları söylemeye iten bizim vizyonumuz, yoksa bunların vizyonu göremeyecek kadar sığdır. 2007 ve 2011 seçimlerine vesayetle kol kola girdiler. 2018 seçimlerine eski Türkiye'nin tüm hastalıklarını savunarak girdiler. 

-FETÖ, PKK yetmedi yanlarına LGBT'yi de aldılar. AK Parti LGBT'yi semtine sokmaz, MHP, Cumhur İttifakı semtine sokmaz çünkü bir ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Güçlü aile güçlü milleti oluşturur, biz yola böyle çıktık, böyle devam ediyoruz. Seçimlerden sonra yapacağımız değişikliklerle güçlü aileyi milletimizin gelişimindeki en güçlü taban olarak yapabilirsek anayasal düzeyde yapacağız. 

"KASETLE GELDİN BİLİYORUZ AMA BENİM MİLLETİM BU DEFA SANA 'BAY BAY' DİYECEK"

-Kendilerinden olanlara bile acımıyorlar, dün kasetle koltuktan indirilenler, şimdi de yine kaset kumpasıyla, FETÖ yöntemleri yine iş başında, ne yaptılarsa bir adayı çekilmeye mecbur bıraktılar. Bay bay Kemal sen kasetle geldin bunu biliyoruz ama benim milletim seni bu sefer  kasetle, inşallah bir yerlere getirmeyecek, sana "bay bay" diyecek.

-Bay bay Kemal bu teröristlerle el ele kol kola yürüyor. CHP içindeki Mustafa Kemal'e inananlar, bunun hesabını soracaklar. İşte karşımızdaki tablo bu, milletimizin bu zata ülkesini teslim etmeyeceğine yürekten inanıyorum.

"SİNCAN'I ANLAMADAN BU ÜLKENİN KODLARI ÇÖZÜLEMEZ"

-Sincan bugün küçük bir köyden 600 bine yaklaşan nüfusuyla Ankara'nın en büyük ilçelerinden birine dönüşmüş durumda. Sincan'ı anlamadan bu ülkenin kodları çözülemez. Burada Anadolu'nun hemen her şehrinden gelen kardeşlerimiz var, çevredeki sanayi sitelerinin, lojistik merkezlerinin, tarım bölgelerinin kalbi Sincan'da atar, bunun için Sincan emeğin değerini çok iyi bilir. 

-Ülkemizi eser ve hizmet siyasetiyle inşa ederken Sincan da buna şahitlik etti, Türkiye Yüzyılına doğru giderken Sincanlı kardeşlerimiz bu sürecin kendilerine ne getireceğini merak ediyor. 

-14 Mayıs Türkiye için milat olacak mı, bunun için hazır mıyız? Altyapı yatırımlarımızı tamamladığımız için bundan sonra ülkemizin sahip olduğu zenginlikleri, direkt refahı artırmak için kullanacağız. Kendi doğal gazımızı kullanmanın sevincini hemen milletimizle paylaştık. tüm konutlarda ilk ay doğal gazı ücretsiz yaptık, bir ayda mutfak ve sıcak su kullanımını faturadan düşüreceğiz. 

-Şimdi Türkiye 'in sınır ötesi harekatlarının nedenini daha iyi anlıyorsunuz değil mi? 
Bay bay Kemal ve adaylarının terör örgütlerine verdikleri taahhütlerin nedenlerini daha iyi anlıyorsunuz değil mi?

-Ortaya çıkan kazancı, milletimize aktarmak için çalışıyoruz. Ülkemizin eskiden olsa içinden çıkmayacağı nice sıkıntının üstesinden geliyoruz. Küresel krizlerden üretim ve istihdamımızı artırarak çıktık. Ekonomik tuzakları kendi programımızı uygulayarak boşa çıkardık. 

-Sanayicimizi, esnafımızı hibe ve teşviklerle destekliyoruz, pazar günü sıkı çalışalım yeter. Sonuçlar açıklanana kadar en küçük bir rehavete yer vermeyeceğiz, kimsenin tahrikine gelmeden yolumuza devam edeceğiz. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ankara Sincan