Erdoğan: Sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere ilişkin, "14 Mayıs'ta milli irade tecelli edecek, aziz milletimiz Türkiye Yüzyılını başlatacaktır. Sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum" dedi. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Ülkeyi yönetecek hiçbir vizyonunun olmadığı ortaya çıkmıştır" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu. Yatırım değeri 65 milyar lira olan İstanbul Finans Merkezi, 50 bin kişiye istihdam sağlayacak. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

 Artık son 3 gününün içinde olduğumuz Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizi ihmal etmeden yatırımlarımıza hız veriyoruz. Milletimizi hayalleriyle buluşturmayı sürdürüyoruz.  Bugün de  İstanbul Finans Merkezinin ilk etabının açılış heyecanını yaşıyoruz. Küresel finansın merkezi de daha batıdan doğuya doğru kayıyor. Jeopolitik konumumuz yeni fırsatlar açıyor. İstanbul'ın geçmişte olduğu gibi günümüzde de doğuyla batı arasındaki finansla bağı kurma ponatsiyeline sahip.

TÜRKİYE'Yİ FINANS ALANINDA BİR ÜST LİGE ÇIKARACAK

"Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşıyacağız" dedik önümüze çıktılar. "Ziraat Bankası'nı İstanbul'a taşıyacağız" dedik önümüze çıktılar. Tarihte İstanbul nasıl finans merkeziyse günümüzde de öyle olacak. İstanbul Finans Merkezi Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yerini güçlendirmek amacıyla yapılan vizyoner bir projedir. Ülkemizin lokomotif kuruluşlarını İstanbul'a taşımaya karar verdik. İstanbul Finans Merkezi yerli ve yabancı kuruluşların faaliyet göstermesiyle ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır. İstanbul Finans Merkezi, Türkiye'yi finans alanında bir üst lige çıkaracaktır, yatırım çekme potansiyelimizi de artıracaktır. 

Bu merkez üç kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır. İstanbul'un Anadolu yakası da ayrı bir zenginliğe kavuşmuştur.

İstanbul Finans Merkezi ile Türkiye yıllardır dışlandığı bir alanda artık ben de varım deme cesaretini göstermiştir. Ülkemize tekrar hayıtlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 

SANDIĞIN RENGİNDEN EN UFAK ŞÜPHE DUYMUYORUM

Ülkemiz bir seçim sürecinin içinde bulunuyor. 27 gün sonra çok kritik bir karar vereceğiz. Biz milletimizin tecihinin son 21 yıldır olduğu gibi yine eser, yatırımdan yana olacağını düşünüyoruz. 14 Mayıs'ta bir kez daha milli irade tecelli edecek, aziz milletimiz Türkiye Yüzyılını başlatacaktır. Sandığın renginde en ufak bir şüphe duymuyorum. Seçim dönemleri, siyasetçilerin ve partilerin kantara çıktığı günlerdir. Heybede ne varsa ortaya döküldüğü zamanlardır. Millet herkesin çapı hakkında bir kanaate varır. Üzülerek söylemek isterim ki muhalefetin Türkiye'yi yönetebilecek, ülkemizi hedeflerine, milletimizi de hayallerine ulaştıracak hiçbir vizyonunun olmadığı bu arada ortaya çıkmıştır. 2002'den önce milletimizin neden yoksulluğa mahkum edildiğini de göstermiştir. 

 Batılı tefecilerden 300 milyar dolar dilenme gibi gerçek dünya ile ilgisi olmayan sayısız abuk sabuk vaadi burada konuşmaya değer bulmuyorum.

İngiltere'den 300 milyar dolar getirecekmiş demek ki tefecilerle anlaştı, tefecilerden söz aldı. SSK'yı batıran bu değil mi. Savaş Ay, hayatta olsaydın da bunları milletimize yine gösterseydin? Bay bay Kemal diyor ki yap-işlet-devret nedir? Aç öğren. Milletimiz de muhalefetin içine düştüğü trajikomik durumu kah gülerek kah üzülerek izliyor. 

2013'TEN BERİ IMF İLE İLİŞİĞİMİZİ KESTİK

2013'ten beri IMF ile ilişiğimizi kestik. IMF'ye bocu biz bitiridk. Bu ülke IMF'den alınan borçlarla memur emekli maaşlarının ödendiğini unutmaz. İşte CHP dönemiydi bunlar. Bu millet 90'lardaki popülist söylemlerin ğlekyi nasıl çöküşe sürüklediğini unutmaz. Bu millet afaki vaatlerle dolaşanların geçmişte SSK'yı nasıl batırdığını asla unutmaz.

YOL YENEBİLEN META DEĞİLDİR, BUNU BİLESİN BAY PROFESÖR

Beni üzen bir şey daha var. Her şeyden önce yol yenebilen meta değildir, bunu bilesin bay profesör. Yol yenmez ama yol sayesinde üretim olur. Üretici mahsulünü satar, turist seyahat eder, nakliyeci malzeme taşır. Yol sayesinde yatırım gelir, sanayi gelişir, istihdam oluşur. 85 milyon birbirine kavuşur, helal rızk götürür. Ekonominin, üretimin, sanayinin belkemiğidir. Yol medeniyettir diyoruz. 25 yıldır ülkemizin ulaşım altyapısına yatırım yapıyoruz. Beyefendiler şunu bilmesi lazım, bu domates de patates de bu yollardan gidiyor. Yollar olmasaydı tüketicinin olduğu yere ulaştıramazdık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Finans Merkezi Erdoğan açılış töreni