Erdoğan: Malazgirt zulme karşı kenetlenmenin zaferidir

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuştu. "Malazgirt zulme karşı kenetlenmenin zaferidir" diyen Erdoğan, "Malazgirt'i 2071 Türkiye'sine giden yolda önümüzü aydınlatan bir fener olarak görmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuştu. 

"Malazgirt Zaferi inancın ve imanın yanı sıra birliğin meyvesidir." diyen Erdoğan, "Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak mecburiyetinde kalırlar. Malazgirt'i 2071 Türkiye'sine giden yolda önümüzü aydınlatan bir fener olarak görmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.  

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

 Tarihimizi, talihimizi, istikametimizi, ebedi ikametimizi belirleyen Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde sizinle beraberiz. Bugün 85 milyon olarak şanlı zaferin yıl dönümünü gururla, minnetle tam 953 yıldır değişmeyen heyecanla kutluyoruz. 

MALAZGİRT ZULME KARŞI KENETLENMENİN ZAFERİDİR

Sultan Alparslan'ı ve onun şerefli askerlerini rahmetle yad ediyorum. Milletimiz huzur içinde alnı ak yaşasın diye şehit olan gazi olan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyorum. Malazgirt zulme karşı kenetlenmenin zaferidir. Sultan Alparslan, askerine şöyle seslenmişti: Eğer şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun, benim için şehadet de muzaffer olmak da bir saadettir. O büyük Sultan 953 yıl önce istikbalin bizim olacağını müjdelemiştir. Zaferden 4 sene sonra, İznik'te Anadolu Selçuklu Devletini kurduk. Malazgirt ruhu Türkiye ile birlikte. Rabbim bizi kahraman şehitlerimizin yolundan ayırmasın.

TARİHİ ÖĞRENMEYENLER ONU TEKRAR YAŞARLAR

Bu toprakları aşkla, sevgiyle ilim ve hikmetle ilmek ilmek dokuduk. Anadolu'nun ezeli ve ebedi Türk yurdu olduğunu tüm cihana ilan ettik. İstanbul'un fethine giden önemli adım Malazgirt'le atılmıştı. Malazgirt Türklerle birlikte tüm Müslümanların zaferidir. Malazgirt'te beyaz kefenini giyerek düşmanlara atılanların ruhu, şuuru ve karakteri bugün de ayaktadır.

Sultan Alparslan'ın emanetine sahip çıkacağız. Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak mecburiyetinde kalırlar. Malazgirt'i sadece şanlı tarihimize ait altın halka olarak değil, 2071 Türkiye'sine giden yolda yolumuzu aydınlatan bir fener olarak görmemiz gerekiyor.

Malazgirt Zaferi inancın ve imanın yanı sıra birliğin meyvesidir. Vatanımıza yönelik saldırıları ancak beraber olursak püskürtürüz. 85 milyon olarak nazlı hilalin gölgesinde buluşacağız. Bizleri ayırmaya çalışanlara fitne odaklarına geçit vermedik, vermeyeceğiz. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin.