'Erdoğan'la görüşen CHP'li isim' iddiasına Kılıçdaroğlu'dan yanıt: Doğrudur

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu beştepe
'Erdoğan'la görüşen CHP'li isim' iddiasına Kılıçdaroğlu'dan yanıt: Doğrudur

"CHP'li önemli bir isim Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü" iddialarını yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.  

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın "Saray'a çıkan CHP'li" yazısını yorumlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur. CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var mantık var, başka işin mi gücün mü yok. Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor.Devletin en kilit isimlerini devreye sokuyor. Saray'a gidenleri biliyorum. İsim vermek istemiyorum. Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor."

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

Erken seçim tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Erken seçim olur veya olmaz. Biz erken seçim olacakmış gibi konuşmuyoruz. Erken seçimin olabilmesi için Erdoğan'ın karar vermesi lazım. O söylediği andan itibaren MHP'liler AKP'liler bir araya gelecekler erken seçim kararı alacaklar. Getirirlerse böyle bir kararı biz de erken seçime gidelim diyebiliriz. İşin özünde yatan nokta, Erdoğan ve ekibi Türkiye'yi yönetemiyorlar. Yönetemediğini o da görüyor aslında. Sade vatandaş da görüyor. Milletin anası ağladı, perişan vaziyette" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP cumhurbaşkanı erdoğan