Erdoğan'dan İmamoğlu'na Kanal İstanbul yanıtı: Sen otur işine bak

Kanal İstanbul Projesi

"100.000 Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili "Belediye Başkanı diyor ki 'Kanal İstanbul, buraya uymaz'. Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 100.000 Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı’na katıldı. 

"2020 programımız kapsamında ülkemizin 81 vilayetinde 100 bin sosyal konutun inşa sürecini başlatıyoruz" diyen Erdoğan, "Azami 1 ila 1,5 yıl içerisinde konutları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En yakın zamanda ihalesini yapmak suretiyle Kanal İstanbul'a başlayacağız" dedi.

Kanal İstanbul'un boğazı çok ciddi bir felaketten koruma projesi olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları ifade etti:  "Kanal İstanbul'a da karşı çıktılar. Belediye Başkanı diyor ki 'Kanal İstanbul, buraya uymaz'. Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin.Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye'yi büyütecek bu projeyi rafa kaldırmayız." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Bugünkü tanıtım töreniyle 2020 programımız kapsamında ülkemizin 81 vilayetinde 100 bin sosyal konutun daha inşa sürecini başlatıyoruz. Yılbaşı itibarıyla, temeli attıktan sonra azami 1 ila 1,5 yıl içinde konutları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Hedefimiz bundan sapma olmaması ve vatandaşlarımızın zemin artı 2, zemin artı 3, bilemediniz zemin artı 4 olmak üzere bu binalara yerleşmeleri. Bunu sağlamak suretiyle hem depreme dayanıklı hem de görünümü itibarıyla gerçekten kadim tarihimizdeki mahalle kültürünü yeniden hakim kılmanın adımlarını atmış olacağız.

"240 AYA VARAN VADELERLE EV SAHİBİ OLMA İMKANI"

Bu projelerle vatandaşlarımıza yüzde 10 peşinatın ardından, kalan tutarın tamamı için aylık 894 liradan başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sağlayacağız. Böylece 100 bin dar gelirli ailemizin kira öder gibi konut sahibi olabilmelerini temin edeceğiz. Bu konutlar 2+1, brüt 75 ve 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olarak projelendirilecektir. 100 bin konutluk bu projenin toplam yatırım bedeli yaklaşık 17 milyar 300 milyon lirayı buluyor.

Bu konut projeleri, meydanı, camisi, okulu, çarşısı, parkı, yeşil alanı, bina cepheleri ve diğer tüm özellikleriyle geleneksel mahalle kültürümüzü yaşatacak şekilde tasarlanacaktır.

"KARALAMAK İÇİN HABER UYDURDULAR"

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi aynı zamanda opera binası olarak kısa sürede hizmete girecek. Şehir hastanelerini karalamak için yalan haberler uydurdular. İnsanımızın sağlığı için gerekirse zarar da ederiz. Sen bu ülkede SSK'nın genel müdürlüğünü yaptın. SSK'nın genel müdürlüğünü yaptığın zaman vatandaşlarımıza verecek ilaç yoktu. İlacı veremiyordun. Hasta odaları koğuştu. Sen SSK'yı yönetemedin. Şimdi biz şehir hastaneleri gibi dev hastaneleri yapıyoruz, bundan rahatsız oluyorsun.

son dakika son dakika haber