Erdoğan'dan CHP'ye 'aşı' tepkisi: Utanmazlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu
Erdoğan'dan CHP'ye 'aşı' tepkisi: Utanmazlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin 'bedava aşıya para ödendi' iddiasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Dünya aşı bulamıyor, muhalefetin iddiası utanmazlık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6'ıncı Kadın Kolları Olağan Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çin’den ücretsiz ithal edilen 1 milyon doz aşının fatura edilip edilmediği sorularına tepki göstererek "Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız sen ne zamandan beri devletin aşıları para ile sattığını söylüyorsun. Bu ne utanmazlıktır ya. Dünya aşı arıyor, bulamıyor. Biz aldığımız aşıları süratle belli kategorilerde vatandaşlarımıza ulaştırmak istiyoruz" dedi. 

NİYE YAPTIRDIN O ZAMAN?

*Önce “Ben vatandaş Kemal’im, sıram ne zaman gelirse aşımı yaptıracağım” dedi. Niye gittin yaptırdın o zaman. Bugün yeni bir şey söylemiş. Biz hiç bir eve kahveye çaya gitmezmişiz. Ya sen bizden alıştın.

GEÇ O İŞLERİ

*Ankara’nın en büyük spor salonunda Kadın Kolları Kongresi yapıyoruz, dikkat et. Tablo ortada. Demokrasi ve ekonomide reformla ilerleyelim diyoruz, onların gönlünde tek parti özlemi var. Geç o işleri geç.

YENİ BİR KOMİSYON OLUŞTURUYORUZ

*Kadın hakları konusunda güya en ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin ülkemizdekilerin katbekat fazlası olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye’yi hedef alanların derdi milletimizin bizatihi kendisidir.

*Türkiye ile ve Türk milletiyle olan hesaplaşmalarına kadınları alet edenleri elbette mimleyecek ve gerçek yüzlerini ortaya çıkaracağız. Ama bu durum, ülkemizde tek bir kadının dahi alçakça katledilmesine, caddelerin ortasında dövülmesine, işte son Samsun’da yaşanan hadise, asla onlara haklılık payı çıkartmaz.

*Onun için de şimdi Meclis’te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Yeni, tekrar. Bugün grup başkanımızla da konuştum ve süratle tekrar yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Niye? Çünkü biz bunları ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız.

*Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz. Dün akşam Adalet Bakanımla tekrar konuştum, sonuna kadar bu işi kovalayacaklarını ve zaten ardından da malum kişi biliyorsunuz, tutuklandı.

 

Erdoğan Kılıçdaroğlu