Erdoğan atasözü ile cevap verdi: Bakalım bunu anlayabilecek misiniz?

Recep Tayyip Erdoğan İspanya haberler son dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'deki NATO Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecinin sorusuna atasözü ile cevap verdi, ''Bakalım bunu anlayabilecek misiniz? ''Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'deki NATO Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplıyor.

Gazeteci, ''Diplomatik çözüm konusunu gündeme getiren nadir NATO liderindensiniz. Diğer liderler devamlı askeri güçlerden bahsediyorlar. Bugün de yeni askeri füze sistemlerinden bahsetti Joe Biden, bu felsefi olarak sizin için ne anlama geliyor? Savaşı uzatır mı bu tavır? ABD ve Birleşik Krallığının tavrı sizce fazla saldırgan mı?'' sorusunu sordu. 

Erdoğan, Rusya ile 'diplomatik çözüm' mesajına ilişkin sorulan soruda, ''Bakalım benim dilimden anlayacak mısın? Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sizde de var mı böyle bir söz? Boris benim çok sevdiğim bir dostumdur, onun bakışı öyledir, benim bakışım bu şekildedir. Denge politikasının, diplomasiyi şartlarına göre iyi işletmenin faydalı olacağına inanıyorum. Yoğun bir şekilde Zelenski ile Putin ile görüşmelerimi devam ettiriyorum'' yanıtını verdi.

Erdoğan'ın Bakalım benim dilimden anlayacak mısın? Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sizde de var mı böyle bir söz'' sorusuna ilişkin gazeteci ise, ''Bizde Puding ile kanıtlanır gibi bir lafımız var'' cevabını verdi.

Gazetecinin içinde puding geçen bir deyimle karşılık verdiği konusu deyim "Denemeden bilemezsin" anlamına gelen "Proof is in the pudding" deyimi olabilir.

"Proof is in the pudding" Ne demek?

Gazetecinin sorduğu soruda, İngilizcedeki "Proof is in the pudding" ya da "The proof of the pudding is in the eating" deyimleri daha geniş ifadeyle "Bir düşüncenin doğru olup olmadığı veya bir şeyin değeri denemeden anlaşılmaz" anlamı taşıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi Erdoğan