Erdoğan: Anayasa değişikliği ile sapkın akımların hedefindeki aile müessesini koruyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlçe Müftüleri İstişare Toplantısında konuştu. Erdoğan "Başörtüsüne anayasal güvence kazandırırken, sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini de korumayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlçe Müftüleri İstişare Toplantısında hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Dünyadaki yeni gelişmeler ışığında din hizmetleri konusu önümüdeki 4 gün boyunca bu kongrede ele alınacak. Ailenin korunmasından eğitim politikalarına kadar pek çok konuyu ele alacaksınız. Ömrünü İslamın yaşatılmasına adayan o güzel insanlardan Rabbim razı olsun.

Diyanet teşkilatımızın çatısı altında farklı kademelerde görev yapan tüm kardeşlerimizi hayra hizmet eden seçkin insanlar olarak görüyoruz. Hocalarımız hayatımızın her sefasında yeri doldurulmaz roller üstleniyor. Sizlerin mesleğinizin kıymeti ne makamla ne mevkiyle ne parayla ölçülür. Gençlerimiz konusunda da en büyük sorumluluk yine sizlere düşüyor. Zararlı alışkanlıkların pençesinde kıvranan; içki, kumar, fuhuş, uyuşturucu girdabında sürüklenen gençlerimizin acısı da bizim acımızdır. Elinden tutamadığımız, imdadına koşamadığımız, yanında olamadığımız, İslam'ın kurtuluş mesajlarını doğru bir şekilde ulaştıramadığımız her bir gencimizin vebali hepimizin üzerindedir.

Diyanetin 4-6 yaş Kur'an kurslarını çocuklarımızın İslam inancı ve ahlakıyla erken yaşta tanışması bakımdan çok değerli buluyorum. Kimi hadsizler Orta Çağ zihniyeti diyerek aşağılamaya çalışsa da milletimiz bu eğitim yuvalarına gözü gibi bakıyor. Biz bu hadsizlere bakmayacağız, tam tersine 4-6 yaşındaki bu yavrularımızı yetiştirmek suretiyle tarihe nazar edeceğiz, nazar. Bir avuç kendini bilmezin eleştirileri sizi asla yolunuzdan alıkoymamalı. 

İLİM VE HİKMET ERBABININ SORUMLULUĞU DA ARTMAKTADIR

Materyalist zihniyet, insanlığın sorunlarına çözüm üretemediği gibi insani felakete yol açıyor. Materyalizmin tüm insanlığı esir aldığı modern çağda hocalarımız başta olmak üzere tüm ilim ve hikmet erbabının sorumluluğu da artmaktadır. Kadına yönelik şiddet ile çocuklara karşı suçlar bu ülkelerin sicilinin belki de en kötü olduğu başlıklardır. Yine bu ülkelerde insanlığın taşıyıcı sütunu olan aile kurumu anlamını yitirmekte, toplum birkaç marjinalin adeta oyuncağı haline dönüşmektedir. Kadın erkek arasındaki meşruiyete dayalı birliktelik hor hakir görülürken sapıklık, ahlaksızlık ve çarpık ilişkiler bilinçli şekilde özendirilmektedir. İnsanı diğer varlıklardan ayıran ne kadar değer varsa küresel odakların da desteğiyle yok edilmeye çalışılıyor. Mesela Meksika'da bu sapkın süreç bir zemine oturtulmuştur. Biz dimdik duracağız. Bu müslüman toplumu birilerine yedirmeyeceğiz.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE AİLEYİ KORUYACAĞIZ

Önümüzdeki dönemde adımını atacağımız başörtüsü teklifini de kapsayan Anayasa değişikliğiyle sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesini korumayı hedefliyoruz. Siz hocalarımıza da önemli görev düşüyor. Zira milyonlar sizi sürekli dinlemekte. Onlara yapacağınız çağrı aile kurumunun güçlendirmesinde önemli

TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİ SAPKIN YAPILARDIR

Emperyalistlerin içimize sızdırdığı tüm terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Adı ister DEAŞ, ister Boko Haram, ister FETÖ olsun, bu örgütlerin tamamı, dinimizi kirli emellerine alet eden sapkın ve sapık yapılardır.

 

Erdoğan