Erdoğan: 2023 senesini milletimize vereceğimiz müjdelerle sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan, "Yeni Nesil Fırtına Obüsleri teslim töreniyle başlattığımız 2023 senesini milletimize savunma alanında vereceğimiz müjdelerle sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Fırtına Obüslerinin gücüne güç katan sistemlerle dışa bağımlılık azalmış oldu. Fırtına obüslerimizde 2025 yılından itibaren geliştirilen motor ve transmisyonu kullanacağız. TSK'nın caydırıcılığını ileri taşıyan bu projenin inşasında görev alan herkese teşekkür ederim. Mayıs ayında 2 Altay tankını ordumuza teslim ediyoruz. Yeni Altayların testleri tamamlandıktan sonra 2025'ten itibaren seri üretime başlıyoruz. Birilerinin ona buna satıldı diyerek iftiralara hedef olan Arifiye fabrikası ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Bugünkü teslimat sonrasında işin aslını bildikleri halde ısrarla yalan söyleyenlerin milletimize olan özür borçlarını ifa etmeleri gerektiğine inanıyorum.

Sermaye düşmanlığı yapanlar Almanya'dan İngiltere'ye kapı kapı dolaşarak ekonomik yardım dileniyor. Benzin istasyonlarında bir şeyler yemeye gayret edenleri yabancılardan yardım dileniyor. Grup kürsülerini iftira kürsülerine çevirenleri doğrudan ülkemizin çıkarlarını ilgilendiren milli meselelerde yalan siyasetini terk etmeye davet ediyorum.

TÜRKİYE'NİN ZİNCİLERİNİ KIRDIĞI ALANLARIN BAŞINDA SAVUNMA SANAYİİ GELİYOR

 Türkiye'nin savunma hamlelerinin geçmişte olduğu gibi türlü ayak oyunlarıyla engellenmesine asla müsade etmeyiz. Türkiye'nin zincirlerini kırdığı alanların başında savunma sanayii geliyor. Göreve geldiğimizde yüzde 20'si milli olan bir savunma sanayiinden yüzde 80'i milli olan savunma sanayiine geldik. Yapılamaz denilen birçok kritik projeyi tek tek gerçeğe dönüştürdük. Bu seviyeye tek seferde gelmedik. Yürütülen tüm çalışmalara sahip çıktık, destek verdik. Gurur duyduğumuz bu günlere geldik. 2002'de savunma sanayi sektöründe sadece 56 firma faaliyet gösterirken bugün bu sayı 2000'i aştı. Bundan 20 yıl önce sadece 248 milyon dolar olan savunma ihracatımız, geçen sene 4 milyar 400 milyon dolarla rekor kırdı. Savunma sanayi bütçesi 75 milyar doları buluyor. Özellikle ihracat alanında gerçekten guru verici bir tabloya şahit oluyoruz.

Yeni nesil fırtına obüslerinin faaliyete girmesiyle bu gücümüzü daha da sağlamlaştırıyoruz. 2023'ü diğer alanlarla birlikte savunma sanayiinde de dönüm noktası haline getirmek istiyoruz. Jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağımız HÜRJET ilk uçuşunu yapacak. Muharip insansız savaş uçağımız Bayraktar KIZILELMA'nın uçuş manevra testleri ve mühimmat entegrasyonları gerçekleştirilecek. Dünyanın ilk SİHA gemisi olacak ANADOLU'yu da bu yıl hizmete alıyoruz. ANADOLU Gemisi'ne konuşlandıracağımız Bayraktar TB3 SİHA ilk uçuşunu icra edecek. Özgün helikopterimiz GÖKBEY'i Jandarma Genel Komutanlığımız kullanmaya başlayacak. Ağırlığı 11 tonu bulan ATAK-2 helikopterimiz ilk uçuşunu gerçekleştirecek. İMECE Yer Gözlem Uydusu ile gemilerin konum ve rota bilgilerini toplayacak KILIÇSAT Küp Uydusu'nu uzaya fırlatacağız. Denizde ikmal destek muharebe gemisi DERYA, İ sınıfı fırkateynlerimizin ilki olan İstanbul ve yeni denizaltılarımızın ilki Piri Reis de inşallah bu sene envantere girecek.

Kaynak: Haber Global TV

Erdoğan altay tankı