Erciyes Kayak Merkezi dolup taştı

Kayseri Uludağ

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinde dolup taştı. 

Yarıyıl tatilinde kış turizmi merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor. Kayseri'de 2200 rakımlı Erciyes Kayak Merkezi'nde de yoğunluk yaşandı. 

DOLULUK YÜZDE YÜZ

1500 yatak kapasiteli Erciyes'te otellerdeki doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Tatilciler, toplam uzunluğu 102 kilometreyi bulan pistlerde kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşadı. Kimi tatilciler de çocuklarıyla pistlerde kızakla kayarak karın keyfini çıkardı.

Erciyes Kayak Merkezi dolup taştı - Resim : 1

Tatil için ailesiyle birlikte Erciyes'e gelen Dila Kurtdoğan, "Tatil için Erciyes'e geldik. Çok güzel ve keyifli. Sömestr tatilinin keyfini Erciyes'te çıkarıyorum. Ailemin bana karne hediyesi oldu. Hem de ikinci döneme güzel başlamak için buraya getirdiler. Erciyes'i çok beğendim. Kayağı biraz öğrenebildim" dedi.

Erciyes Kayak Merkezi dolup taştı - Resim : 2

3'üncü sınıf öğrencisi Çınar Çebükay ise, "Kayak yapmak çok eğlenceli oluyor. Erciyes'e geldiğimiz için çok mutluyum. Ailem karne hediyesi olarak beni Erciyes'e getirdi. Erciyes'i çok sevdim" diye konuştu.

ULUDAĞ'DAKİ GÖRÜNTÜLER TARTIŞMA YARATMIŞTI

Öte yandan, Uludağ'da kayak merkezinde yapılan bir parti büyük tepki çekmiş, turizm tesisi 10 gün süreyle kapatılmıştı. Gelişmelerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından kayak turizmi merkezlerine yönelik yeni bir genelge yayımlanmış ve bazı ek kısıtlamalar getirilmişti. 

Kaynak: DHA

uludağ erciyes kayak merkezi