Enkazdan çıkarılan İdil Şirin'de koronavirüs tespit edildi

İzmir Deprem
Enkazdan çıkarılan İdil Şirin'de koronavirüs tespit edildi

İzmir depreminde Bayraklı'daki Emrah Apartmanı'nın enkazından 58 saat sonra çıkarılan İdil Şirin'in koronavirüs testi pozitif çıktı.

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden 58 saat sonra canlı olarak kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı.

Şirin'in deprem öncesinde koronavirüse yakalandığı tespit edilirken, hastanede tedavisine devam ediliyor. Açıklama Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammed Güven'den geldi.

İdil'in annesinin testinin depozitif olduğu söyleyen Güven, koronavirüsü nerede kaptıklarının ise bilinmediğini dile getirdi.

Geçtiğimiz Cuma günü saat 14.50 sıralarında merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan 6.6’lık depremde Bayraklı ilçesinde bulunan 8 katlı Emrah Apartmanı depremin şiddetine dayanamayarak yıkılmıştı. Depremin üzerinden geçen 58 saatlik sürenin ardından 14 yaşındaki İdil Şirin sağ olarak kurtarıldı. İdil Şirin’in kardeşi İpek Şirin’in ise enkaz altında cansız bedenine ulaşılmıştı.

14 yaşındaki İdil ilk sözlerini kahraman itfaiye eri anlattı. İdil Şirin'in enkaz altında kardeşi ile yan yana olduğu uzun bir süre kardeşinden ses aldığı ve daha sonra yanında öldüğü ortaya çıktı. İdil Şirin'in kurtarma ekibiyle göz göze geldiğinde ilk sözleri “itfaiye amca kardeşimden ses alamıyorum öldü” demek oldu.

 

 

İzmir deprem