Enkaz altındaki Hataysporlu futbolcu Christian Atsu'dan acı haber geldi

Kahramanmaraş Depremi Hatayspor

Christian Atsu'nun menajeri Murat Uzunmehmet, Ganalı futbolcunun hayatını kaybettiğini açıkladı. Hatayspor'dan yapılan açıklamada, Atsu'nun cenazesinin ülkesi Gana'ya gönderilmek üzere yola çıktığını duyuruldu.

Süper Lig takımlarından Hatayspor forması giyen ve depremde enkaz altında kalan Christian Atsu'nun hayatını kaybettiğini açıklandı.

Christian Atsu'nun Türkiye temsilcisi Murat Uzunmehmet, Ganalı futbolcunun cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Uzunmehmet, "Atsu'nun cansız bedenine enkaz altında ulaşıldı. Şu anda hala daha eşyaları çıkarılıyor. Telefonu da bulundu" dedi.

HATAYSPOR'DAN AÇIKLAMA: CENAZESİ GANA'YA GÖNDERİLMEK ÜZERE YOLA ÇIKTI

Hatayspor, Atsu'nun vefatıyla ilgili açıklama yaptı:

"Başımız sağ olsun.

Göçük altında kalarak hayatını kaybeden futbolcumuz Christian Atsu'nun cenazesi memleketi Gana'ya gönderilmek üzere yola çıkmıştır. Seni unutmayacağız Atsu. Mekanın cennet olsun güzel insan. Üzüntümüzün tarifi yok. Huzur içinde uyu."

TFF'DEN MESAJ

Türkiye Futbol Federasyonu, Atsu'nun vefat haberinin ardından baş sağlığı mesajı paylaştı. TFF'nin mesajı şöyle: "Atakaş Hatayspor'un futbolcusu Christian Atsu'nun ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Christian Atsu'nun ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz"

ACI DETAY

Hatayspor İdari Menajeri Fatih İlek, Ganalı futbolcunun son maçta gol atmasa depreme yakalanmayacağını ifade etmişti:

"Christian Atsu, depremden önce Gaziantep FK ile yaptığımız maçtan önce, hocaya daha çok süre almak istediğini söyledi. "Takım bulursam ayrılabilir miyim?" dedi. Volkan hoca da bu isteğini kabul etmişti. O maçta süre almadı; ama Kasımpaşa maçından sonra bileti vardı. Yurt dışına ailesinin yanına gidecekti. Kasımpaşa maçında hoca görev verdi ve Atsu çok iyi oynadı. Son saniye golünü de attı. Maçtan sonra o kadar büyük bir birliktelik oluşmuştu ki, Volkan hocanın onu kucaklaması, saha içi ve soyunma odasındaki sevinçleri gözümün önünden gitmiyor. Kader noktası burası. Uçak bileti vardı; ama iyi oynayıp, golü attığı için gitmekten vazgeçti. Yaşadığı coşkudan sonra 'gitmeyeyim, burada kalayım' dedi. En mutlu olduğu günde depreme yakalandı. Akşam 23.00'te uçağı vardı. İstanbul, sonrasında Fransa'ya gidecekti. Vazgeçti, tam anlamıyla bir trajedi oldu"

 

Kaynak: Haber Global TV

Christian Atsu Murat Uzunmehmet Kahramanmaraş depremi Hatayspor