#EmineBulut cinayetine yükselen tepki: Vahşete sessiz kalmayacağız!

Kırıkkale'de Emine Bulut'un eski kocası tarafından kızının gözünün önünde, genç kadın ve ortak çocuklarının, haykırışına rağmen vahşice katledilmesi, toplumda infiale neden oldu. Hukukçu Bahadır Erdem, "Kadın cinayetleri TCK'da özel düzenlenmeli" dedi

Hafta sonu Kırıkkale'de 38 yaşındaki Emine Bulut, çocuğunun önünde, eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet anında annenin ve çocuğunun feryatları toplumda büyük bir infial yarattı. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. 
Kırıkkale'de yaşayan 38 yaşındaki Emine Bulut, geçen hafta boşandığı eşiyle bir lokantada buluştu. 10 yaşındaki kızları da yanlarındaydı. Çocukların velayeti hakkında konuşan Emine Bulut ve eski eşi Fedai Baran arasında tartışma çıktı. Baran, her zaman yanında taşıdığını iddia ettiği bıçakla Emine Bulut'u birçok yerinden yaraladı. Eski eş kaçarken, olay anına ilişkin ortaya çıkan video görüntülerinde bıçaklanan kadının "Ölmek istemiyorum", kızının ise "Lütfen ölme anne" feryatları vahşi cinayetin kan donduran detaylarıydı. 

TOPLUMUN #EMİNEBULUT CİNAYETİYLE TAŞAN SABRI
Sosyal medyada yayılan videonun ardından toplumda infial yaşandı. Sosyal medya platformlarında #EmineBulut hashtag'i açıldı. Kadın cinayetlerine tepki çığ gibi büyürken, sanatçılar, belediye başkanları, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, başta Trabzonspor gibi futbol kulüpleri olmak üzere futbol kulüpleri ve sivil toplum örgütleri de kadın cinayetlerine tepki gösterdi. 

PROF. DR. BAHADIR ERDEM: KADIN CİNAYETLERİ TCK'DA ÖZEL OLARAK DÜZENLENMELİ
Aile Hukuku Derneği Başkanı Profesör Dr. Bahadır Erdem, Haber Global ekranlarında Saynur Tezel'e vicdan, akıl, mantığa sığmayan bu korkunç suçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  
Erdem, "Ülkemiz için vahim tablo söz konusu. 2017'de 409, 2018'de 440 tane kadın öldürülmüş. Bu bir kadın cinayeti. Öldürülen bir kadın. Öldüren onun en yakını veya olması gereken erkek. O kadına saygı, sevgiyle davranması gereken erkek. Maalesef bu sayı azalmıyor artıyor. Öyle bir şekilde öldürmüş ki, insanın aklı hayali durur. Bir yerde oturuyorsunuz, 4 yıl önce boşandığınız karınızla buluşmuşsunuz. Yanınızda ortak evladınız çocuğunuz var, 10 yaşında... Sohbet ediyorsunuz. Aradan saatler geçtikten sonra karınıza soruyorsunuz; "Bana şöyle duyumlar geldi, evlenecekmişsin", "Evet, evleneceğim" diyor. Ve diyor ki öldüren eski koca, "Yanımda her zaman taşıdığım bıçağı çıkardım ve önce karnına sapladım. Bana saldırdı. Bıçaklanan kadın nasıl saldırıyorsa. Ve o bıçağı çeşitli yerlerine sapladım, kaçtım. Çeşitli yerlerine dediği, eski karısını kızının evladının önünde afedersiniz ama eskilerin tabiriyle tavuk boğazı keser gibi bıçaklıyorsunuz. Kadın, "Ölmek istemiyorum" diyor. "Anne ölme" diye bağırıyor çocuğu. Ve insanlar bunu gördüğü zaman sosyal medyada dehşete kapılıyorlar. O bulunulan yerde hiç mi bir Allah'ın kulu yok, eline bir sandalye alıp bu adamın sırtına veya elindeki bıçağa vurmuyor. Bir kere bu kadın cinayetlerinin özel olarak ceza kanununda düzenlenmesi lazım. Bizim kanunumuzda kadın cinayeti kavramı yok. Ama memleketimizde maalesef ki yetiştirilme tarzımızdan, gelenek ve göreneklerimizden, gelenek ve göreneklerimiz derken sakın saldırıya geçilmesin, milletimizin çok kıymetli gelenek ve görenekleri vardır, ama bu kadın cinayetlerinin sayıları ve gittikçe artan tablosu ortada. Ben erkek egemen toplumun gelenek ve göreneklerinden bahsediyorum. Kadını eski karısı dahi olsa, evli nikahlı karısı olmasa da kendi malı gibi gören erkek zihniyetinden, anlayışından bahsediyorum. Ve bu kadına istediğini yapabileceğini, kadının sahibi olduğunu, kadından boşanmak istemiyorsa kadının boşanmayacağını, kadından boşanmış ve aradan 4 sene geçmiş başka birisiyle evlenemeyeceği anlayışına sahip olan ve eğer onun bu erkek egemen, bencil isteğinden yetiştirilişiyle ve toplumun hak verdiği sınırsız isteğinden aksi bir davranışta bulunursa kadın, onu kesme, doğrama, kızının, evladının önünde öldürme içgüdüsüne sahip erkeklerimizden bahsediyorum. biz toplum olarak bunun önüne geçmek zorundayız. Bunun önüne geçmediğimizde bunda toplumun her bireyinin, her kurumunun rolü ve suçu vardır. Bu erkekleri yetiştiren ailelerin suçu vardır. Bakın TCK'da bu adamın işlediği suç 'tahammüden adam öldürmek'. Tahammüden adam öldürmek ne demek? Bile isteye planlayarak adam öldürmek. Yanında bıçağıyla gidiyor adam kadınla buluşmaya. 

emine bulut cinayeti Kırıkkale