Emine Erdoğan, iklim elçisi gençlerle buluştu: İklim gönüllüleri ile dünyamızı koruma şansımız artacak

emine erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya haberleri
Emine Erdoğan, iklim elçisi gençlerle buluştu: İklim gönüllüleri ile dünyamızı koruma şansımız artacak

Dubai'de iklim elçisi gençlerle bir araya gelen Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından, "Yeryüzünün her köşesindeki “İklim Gönüllüleri” çoğaldıkça, dünyamızı koruma ve kurtarma şansımızın da artacağına yürekten inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Expo City Dubai'de düzenlenen "Yeşil Bir Gelecek İçin İklim Görüşmeleri" programında, iklim elçisi gençlerle bir araya geldi.

Programa ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Emine Erdoğan, paylaşımında, "Yeryüzünün her köşesindeki “İklim Gönüllüleri” çoğaldıkça, dünyamızı koruma ve kurtarma şansımızın da artacağına yürekten inanıyorum" ifadesini kullandı. 

Emine Erdoğan paylaşımında şunları kaydetti:

"Dünya, sınır tanımayan iklim krizi için yeni bir yol talep ederken, farklı coğrafyalarda toplanarak çözüm aramayı çok anlamlı buluyorum. Hepimiz mevcut gidişatı değiştirmek için insanın doğayla yeniden gönül bağı kurması gerektiğinin farkındayız.

İklim krizi ve beraberindeki sınamaları aşmak için, profesyoneller kadar gönüllü çalışmalar hayati bir rol oynuyor. Bu nedenle yeryüzünün her köşesindeki “İklim Gönüllüleri” çoğaldıkça, dünyamızı koruma ve kurtarma şansımızın da artacağına yürekten inanıyorum. Türkiye’de #SıfırAtık hareketinin mirasçısı olarak gördüğümüz çocuklarımızın birer çevre gönüllüsü olarak yetişmeleri için hayata geçirilen her projenin yegâne hedefi de budur. Çözüm yolunda fikirleriyle öncülük edecek çevre dostu gençlerimizi gönülden kutluyorum.

BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı COP 28 kapsamında Dubai’de gerçekleştirdiğimiz “Yeşil Gelecek için İklim Konuşmaları” programımıza katılan değerli lider eşlerine ve uluslararası kuruluşların temsilcilerine katkıları için teşekkür ediyor, organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

 

Kaynak: Haber Global TV