Emeklilere yeni düzenleme yolda: Bu detaylar ilk kez ortaya çıktı

HABER MERKEZİ
Emekli Emekli maaşı zammı AK Parti

Emeklilere bölgesel destek hazırlığı var. AK Parti kurmayları bölge farklılıklarına göre farklı desteklerin söz konusunu olacağını belirtiyor. Buna göre, hane geliri 10 bin lira ve altında olan emekliye destek verilecek. İşte detaylar...

Emeklilere yönelik yeni düzenleme çalışmasının bazı detayları ortaya çıktı. Öncelikle temmuz ayı öncesinde tüm emekliler genelinde yeni bir düzeltme olmayacağı belirtilirken temmuzda 6 aylık dönemin zammı söz konusu olacak.

Haber Global Muhabiri Saliha Çolak, emeklilere yönelik bazı düzenlemenin detaylarını aktardı.

AK Parti kurmayları bölge farklılıklarına göre farklı desteklerin söz konusunu olacağını belirtiyor.

En düşük emekli aylığını alanlar, bugün için 10 bin lira, hanede tek emekli geliri olan emekliler esas alınacak. Büyükşehirlerde emeklinin evi de yoksa, kira yardımı verilmesi gündemde olacak. Bu noktada kriterler yine haneye tek ve en düşük emekli maaşının giriyor olması olacak.

Yakıt yardımı da söz konusu olacak. Bu da kışın soğuk geçtiği bölgelerde, büyükşehirlerde olacak. Bu yardımların yapılması için yasal düzenleme, Aile Bakanlığı'nın bünyesindeki sosyal yardımlar bütçesinden karşılanacak, ek bütçeye ihtiyaç duyulursa yasal düzenleme de yapılacak. Emekliye destekler konusunda çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.