Emeklilere ek zam ne zaman ödenecek? İşte ayrıntılar

İstanbul / haberglobal.com.tr
Emekli Gündem haberleri TBMM

Bugün Meclis'te SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 zam ve en düşük emekli maaşını 10 bin liraya yükselten maddelerin bulunduğu torba teklif de görüşülecek. Emekliler zamlı maaşlarını ne zaman alabilecek? İşte detaylar...

En düşük emekli maaşı 10 bin TL oluyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılacak. Meclis'te bugün görüşmeler başlayacak. Peki, emeklilere ek zam ne zaman ödenecek?

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda işsizlik kanununda değişiklik yapan kanun teklifi görüşmelerinde SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına ek zam yapılmasına dair önerge verildi.

Kabul edilen önerge uyarınca SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 37,57 olan ocak ayı maaş zammı yüzde 42,57’ye yükseltilecek. En düşük emekli aylığı da 7.500 TL’den 10.000 TL’ye yükselecek.

Haber Global Muhabiri Saliha Çolak, ''Grup yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde aldığımız yanıt, en geç perşembe günü Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Perşembe günü yasalaşmasını bekliyoruz.'' 

Genel Kurul'a geldikten sonra teklifin kabul edilmesi sonrası da, Cumhurbaşkanı onayı ardından hızla Resmi Gazete'de yayımlanacak. En geç ocak sonu şubat başı yatırılacağı söyleniyor'' dedi.

Yapılan ek zam farkının ise şubat ayındaki maaşlara yansıyacağı öngörülüyor.