Emekli bayram ikramiyesi kimler alacak 2022?

Recep Tayyip Erdoğan
Emekli bayram ikramiyesi kimler alacak 2022?

Emekli bayram ikramiyesi kimler alacak? 12 Nisan 2022 Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı nedeniyle günün en çok araştırılan soruları arasında yer alıyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Emekli bayram ikramiyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bulunan konulardan biri. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı sonrası konuya ilişkin açıklama yapılması bekleniyor. Emekli bayram ikramiyesi kimler alacak? Merakla beklenen Kabine Toplantısı ile konuya yönelik bilgilere haberimiz içerisinde yer verdik.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALACAK?

Ramazan Bayramı ikramiyesinin 25-30 Nisan tarihleri aralığında hesaplara yatırılması bekleniyor. Bir başka yandan da yeni emekli olan vatandaşların da ikramiyeden yararlanacağı biliniyor. 2022'nin ilk ikramiyesi bu ay verilecek. Ödemelerden dul ve yetimler ile yeni aylık bağlananlar da faydalanabilecek.

Ayrıca SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödeme yapılacak. Öte yandan SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan