Elon Musk kripto piyasasına ne yapmak istiyor? 'Bitcoin kabul etmiyoruz'

Elon Musk kripto piyasasına ne yapmak istiyor? 'Bitcoin kabul etmiyoruz'

Kimse ne yapmak istediğini anlamıyor! Kripto paraların iplerini elinde tutan Elon Musk, açıklamalarıyla Bitcoin'in aylar sonra ilk kez 45 bin doların altına düşmesine yol açtı. Dalga mı geçiyor yoksa başka bir amacı mı var?

Bu yılın başında Elon Musk şirketinin finansal portfolyosuna Bitcoin’i de ekleyeceğini duyurduğunda kripto para dünyasında bir kahramana dönüşmüştü.

Daha sonra Dogecoin hakkında yaptığı açıklamalarla bir kahramandan çok internet trolü gibi muamele görmeye başladı.

Ve geçen hafta, üretilirken harcadığı enerjiden dolayı çevreye zarar verdiği gerekçesiyle Tesla artık Bitcoin ile ödeme kabul etmeyeceğini açıkladı.

Musk’ın dün akşam Twitter üzerinden yaptığı açıklama, Tesla’nın Bitcoin’lerini satabileceğini veya halihazırda sattığı yorumlarına neden oldu.

45 BİN DOLARIN ALTINA İNDİ 

Bu tweet’in ardından Bitcoin üç ay sonra ilk kez 45 bin dolar seviyesinin altına indi. Musk’ın sözleri geçen hafta kripto piyasalarını bir hayli hareketlendirdi. Tesla’nın artık Bitcoin kabul etmeyeceğini açıklaması Bitcoin’in düşmesine yol açtı. Önceki hafta katıldığı eğlence programında Dogecoin’i bir ‘alavere dalavere’ olarak değerlendirmiş sonraki günlerde ise daha etkin transfer yöntemleri için Dogecoin geliştiricileri ile çalıştığını açıklamıştı.

Musk’ın şubat ayında şirketinin 20 milyar dolarlık nakit varlığının yanına 1.5 milyar dolarlık Bitcoin eklemesi, Bitcoin’i dev yapıların da gözünde meşrulaştırmak için önemli bir adım olarak yorumlanmıştı.

‘KENDİLERİNİ TOKATLAYACAKLAR’

@CrytoWhale isimli bir kullanıcı dün akşam Musk’ı etiketlediği tweet’inde “Bitcoin yatırımcıları önümüzdeki çeyrekte Tesla'nın elinde tuttuğu Bitcoin'leri sattığını fark ettikleri zaman kendilerini tokatlayacaklar. Elon Musk’a yönelik nefret göz önüne alındığında, onu suçlamazdım...” ifadelerini kullandı. Musk bu tweet’e “Elbette” cevabını verdi.

Musk attığı tweet’ler ile kripto piyasalarına yön veriyor. Bir şaka olarak başlayan Dogecoin’e el vererek kripto parayı dünyanın en değerli beşinci kripto parası yaptı.

Kripto para borsası Coinbase Global’ın COO’su Emilie Choi spekülatif hareketler hakkında yaptığı açıklamada, “Uzun vadeli bakıyoruz, bu hareketler bizi etkilemiyor” demişti.

Sadece Musk değil geçen hafta kripto paralar ile ilgilenen herkes için olaylı bir haftaydı. Kripto paralar spekülatif hareketlerini sürdürse de pek çok uzman kripto paraların artık hayatımızda olduğundan emin.

eToro yatırım analisti Simon Peters, “Bitcoin ve Ethereum’un uzun vadeli sunduğu fırsatlar devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Elon Musk kripto piyasasına ne yapmak istiyor? 'Bitcoin kabul etmiyoruz' - Resim : 1

UCUZDAN MI TOPLUYOR?

Kimilerine göre Musk piyasayı manipüle ederek Bitcoin’in fiyatını düşürüyor ardından Bitcoin’leri ucuzdan toplayarak servetine servet katıyor.

Yatırımcı Fred Wilson, Musk’ın piyasa ile oynadığı belirterek, “Oyunlar oynuyor. Bunu ciddiye almamak gerek. Geçen yıl bu yüzden ona olan saygımı kaybettim” diyor.

Musk’ın zekasını takdir ettiğini söyleyen Wilson, “Yeteneklerine saygım var. Yaptıklarına çok az saygım var” değerlendirmesinde bulunuyor.

SpaceX geçen hafta yaptığı açıklamada Ay'a seyahat projesi DOGE-1 için Dodgecoin kabul edeceğini duyurmuştu.

Kaynaklar: Bloomberg, CNBC

bitcoin ne kadar bitcoin kaç para Elon Musk