Ekrem İmamoğlu'dan kaybedilen mayıs seçimlerine gönderme: Çok eksikler, hatalar var

HABER MERKEZİ
CHP Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu'dan kaybedilen mayıs seçimlerine gönderme: Çok eksikler, hatalar var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerdeki CHP başarısını bir kelime ile anlattı. Geçen mayıs ayında kaybedilen milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna da yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşan İmamoğlu, yerel seçimlerdeki CHP başarısını 'değişim' ile anlattı. İmamoğlu, "Değişmeyen her parti bu seçimde eridi, kaybetti. Değişen parti de ciddi bir başarı elde etti. CHP'nin değişim süreci bu başarının önemli bir paydasıdır" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI SORUSUNA YANIT

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna yanıt veren Ekrem İmamoğlu, "Şu an bulunduğum yerdeyim. Çok işimiz var. Tümden oraya odaklıyım" ifadelerini kullandı.

Vatandaşın tercihiyle ilgili değerlendirmeler yapan İmamoğlu, "Seçimi millet kazandı. Halkın inanılmaz bir karar mekanizması işledi. Sosyolojik olarak tariflenmeli. Tek duyguyla, tek mantıkla, tek mekanizmayla değil, çok farklı mekanizmaları birleştirerek, üstün bir karar alma sistemi işletti halk. Bunu oy çeşitliğinde, oy kaymalarında görebiliyoruz" dedi.

Geçen mayıs ayındaki seçimde, cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesi hakkında, "Çok eksikler, hatalar var. Detaylarını tek başına konuşmam doğru değil" diyen İmamoğlu, "Seçimi o dönem biz kaybettik. Çok hatalar vardı. Bugün çok az hata var. Bir elin parmaklarını geçmeyecek derecede az hatayla süreç yönetildi" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, kendisinin başlattığı değişim sürerecinin de bu seçimin kazanılmasında payı olduğunu söyleyerek, "Değişebilen tek parti biz olduk. Ve buraya ulaştık. Çok büyük etkisi var. Değişmeyen her parti bu seçimde eridi, kaybetti. Değişen parti ciddi başarı elde etti. CHP'nin değişim süreci ve mücadelesi, başarının önemli bir paydasıdır" dedi.