Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan son duruma ilişkin açıklama: İkinci tur...

2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Kemal Kılıçdaroğlu

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına dair yeni bir açıklama yaptı. Yavaş, CHP Genel Merkezi'nde ellerine gelen son oy oranlarını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. Mansur Yavaş, "19 milyon 997 bini Kılıçdaroğlu oyu, 19 milyon 286 bini Sayın Cumhurbaşkanı'nın oyudur. Kılıçdaroğlu'nun oyu 47.7, Cumhurbaşkanı'nın oyu 45.8'dir. İkinci tura kalma ihtimali yüksek" dedi. 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

Biz buradan 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına buradayız. Yukarıda çalışma halindeyiz. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu ile bir aradayız. Böyle ifade ettiğim anda, sözüme alınganlık gösterdi AK Parti sözcüsü. Beni eleştirebilir ama bu tarif benim inancımla ilgili bir tarif. Bizim böyle bir atama vs. süreci yok. Saygıya sıra gelince, siz bir seçim gitmeden İstanbul'a belediye başkanı, İstanbul'u kazandı diye donattığınız için sizin sistemine güvenmiyoruz ama memleketimizin kurumlarına güveniyoruz. Zaten bizi de yanıltmadı. AA'yı düşünün, 50.01'de neredeyse yarım saat tuttu.
Bizi bu sistem zora soktu. Milletimizin sıkıntısı zaten sistemde.

Yaptığımız açıklamalarla aslında gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yüzde 60'larda başlatılan manipülasyon yüzde 49'lara indi, ısrarlar orada tutuyorlar. Şu anda sisteme hala giriş yapılmayan 7.5 milyon oy var. Bu bizim güçlü olduğumuz sandıklar. Her nasılsa yüzde 60'a iki saatte veren AA, yüzde 29 daha oy açıkladı ama devletin tüm kurumlarını bu anlamda sıkıntıya soktukları için AA bizim için artık yok hükmünde. Aynı manipülasyon ile milletimizi bu gece de ekranlara mahkum edecekler. Biz asla vazgeçmeyeceğiz.

Göreceksiniz biz inanıyoruz ki, eldeki veriler, istatistik bilgimiz ve sonuçlara dönük süreç, tüm milletimiz sabah Kılıçdaroğlu'nu önde görecektir. Islak imzalar yüzde 70'e ulaştı. 18:30'dan beri bazı veriler hiç değişmedi. Bunları da sunacağız, ilginç bir kurgu var çözmeye çalışıyoruz.

Mansur Yavaş'ın açıklamaları:

AA ile ilgili söylediğimiz sözleri eleştiriyorlar ama haksızlar. Şu ana kadar son 7-8 seçimin tümünde ilk açıklamaların tamamı iktidarın açık farkla önde çıktığı yolunda. Bunu yaşadık. Ben 2014'te de yaşadım. Birdenbire saatlerce akış gelmedi. Şimdi daha tedbirliyiz. Biraz önce henüz yüzde 50'ler civarında YSK giriş söyledi.

CHP'DEKİ VERİLERE GÖRE OY ORANI...

Ankara'da 11 defa sayılan bölgeler var. Çankaya ve Yenimahalle'de yoğun itirazlar var. Bu olunca ıslak imzalı kağıdı elde edemiyorsunuz. Antalya'da 1000 belge elimize gelmedi. Beyanlarımız elimizde olan ıslak imzalar üzerinden olursa bir şey ifade ediyor. Sayın Soylu sürekli olarak polis, asker marifetiyle üzerine vazife olmayan şekilde sonuçları alıp bildirmek istedi. Güvenmemekte haklıyız biz. Bizde yüzde 69.67 ıslak imzalı tutanak oranı. 19 milyon 997 bini Kılıçdaroğlu oyu, 19 milyon 286 bini Sayın Cumhurbaşkanı'nın oyudur. Kılıçdaroğlu'nun oyu 47.7, Cumhurbaşkanı'nın oyu 45.8'dir. İkinci tura kalma ihtimali yüksek. 

Kaynak: Haber Global TV

anka haber ajansı seçim sonuçları anka seçim sonuçları anka seçim aa seçim sonuçları canlı seçim sonuçları Seçim sonuçları Seçim sonuçları 2023 14 mayıs seçim sonuçları cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 seçim sonuçları kim kazandı Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu