Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul protokolünden çekiliyoruz

Kanal İstanbul Projesi

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş'a destek verirken Cemevleri ile ilgili de bir son dakika açıklaması yaptı: Ocak ayında Meclis gündemine getiriyoruz. İmamoğlu, Çevre Bakanlığı ile Kanal İstanbul protokolünden de çekileceklerini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 6 aylık çalışma dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP Milletvekili Sinan Aygün arasında süren ve yargıya taşınan ‘rant’ tartışmasına da değindi.

Mansur Yavaş’a yönelik sözleri bir saldırı olarak değerlendiren İmamoğlu, “Milyonlarca kişinin oy verdiği Mansur Yavaş’la ilgili bu olayı kınıyorum. Mansur Yavaş’ın her zaman yanında olduğumuzu ifade edelim.” dedi

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

16 milyonun içi rahat olsun. Oturarak iş yapma dönemi bitti. Oturanlar da gitti zaten biliyorsunuz. Öncelikle tasarruf yaptık. Bu önemli bir tavır . Her iştirak şirketimizde tasarruf yaparak israf düzenine son verdik. İhale şartnamelerindeki hükümleri değiştirerek rekabeti arttırdık.

Hizmette devamlılığı sağladık. İştiraklerimizi kâra geçirdik. Bizim halkın parasını kullanmadaki temel prensibimiz belli. Hak hukuk adalet anlayışımızla kamu etik kurallarına göre belli. 

İsrafa asla izin vermeyeceğiz. Hepimiz biliyoruz ki israf haramdır. Maksimum tasarrufu sağlayacağız. Her birimdeki arkadaşım buna dikkat edecek. Birileri talimat verdi diye kaynak harcama dönemi bitmiştir.

İstanbul'da bir İstanbul İstatistik Ofisi açılacak.

İstanbul adil bir şehir olacaksa, işe yoksullukla mücadele planından başlamak gerekiyordu.

Haziran ayı itibariyle 5 aylık dönemde 12 milyon vatandaşımızın ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını biz sağladık. 616 milyon adet yolculuk yapmasına finansal destek verdik. Bilet destek ödemelerinden 5 ayda 7 milyon kişi yararlanmış oldu. 60 milyon basım adedine ulaştık. Bu geçmişe göre muazzam bir sayı. Öğrenciler abonman rakamını 85 TL'den 40 TL'ye indirdik. Toplamda 800 bin öğrenciyi sübvanse etmiş olduk. Sadece 5 ayda 187 milyon adet indirimli tekil yolculuk yaptı öğrenciler.

Yıllık 3 bin 200 TL eğitim yardımı vermeye başladık. Online başvuran öğrencileri tamamen objektif şekilde değerlendirdik. Üniversite gençlerimiz için bundan sonraki başvuruları da açacağız. 

150 kreş yapma sözünü vermiştik. Yuvamız İstanbul projesinde eylül sonunda 11 kreşin temelini attık, 51 kreşin de yerini belirledik. Yuvamız İstanbul bizim için tamamen bir seferberlik sürecidir. Hayırsever kişi ve kurumların da parçası olabilmesi için yeni bir model geliştirdik. 16 milyon İstanbullu'ya minnet duyan 100 çocuk ve ailesi var.

Halk Süt'ü ücretsiz dağıtmaya başladık. 39 ilçede birden çocuklarımıza ulaştırıyoruz. 90 bine yakın aylık 8 litre İstanbul Halk Süt desteği vermeye başladık. 

Atalık tohumlarıyla üretilecek sağlıklı ve temiz gıdayı çok yakında halka ulaştırmaya başlayacağız. 

İstanbul'u kadınların daha güvenli yaşayabildiği bir kent olabilmesi için Sığınak Sonrası Kadın Dayanışma Evi'ni bir ilk olarak hayata geçirdik. İlk açılan yerimiz 40 oda kapasiteli yerden kadınlarımız yararlanacak. Bu başlangıç. İSPARK'taki işe alımlarımızın yüzde 50'sinden fazlasında kadınları tercih ettik. Yeni başlayan yöneticilerde yarı yarıya kadın oranımızı artırmaya başladık. 

İBB tarihinde ilk kez iki kadın genel sekreter yardımcısı, 8 kadın daire başkanı, sonuç olarak işe alımlarda yüzde 30'dan fazlası kadınlardan yana oldu. Yetmediğini biliyorum. Daha da fazla olacak.

Seçim öncesindeki kaygı ortamını tümüyle ortadan kaldırdık. 

İşini iyi yapanın yükseldiği, performans ve liyakata dayalı bir iş kültürü yaratıyoruz. Kariyer.ibb.istanbul portalımızı herkesin erişimine açtık. İSMEK de bizim için en önemli dayanak. Hızla bu alana eğildik. İSMEK'lerdeki yeniden yapılandırmayla İstanbulluların daha üretken bir döneme erişmelerine yardımcı olacağız. 11 bölgesel istihdam ofisini hayata geçiriyoruz. 11 bin iş arayan vatandaş başvurdu. 5 bin 200'ünün bu yolla istihdam edilmesinin yolunu bulduk.

2020 içinde en az 25 bin İstanbullunun iş sahibi olmasına destek olacağız. 

13 iştirak ve 15 ayrı iş kolunda çalışanlarımızın maaşına zam yaptık. 38 bin personelimizin maaş ve özlük haklarını iyileştiren toplu iş sözleşmelerimizi yaptık. 85 bin çalışanı olan İBB'nin işgücü barışı ve adil şekilde çalışma ortamının sağlanması çok önemlidir.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: CEM EVLERİ TÜM İSTANBUL'DA İBADETHANE OLACAK

Cemevleri'nin statüsünü ocak ayında İBB Meclisi'ne getiriyoruz. İstanbul'un tamamında Cemevleri'nin ibadethane statüsüne kavuşması için adımlarımızı atıyoruz. 

Kurbağalıdere sorununu çözüyoruz. İhale edilmiş rakamdan büyük tasarrufla yapıyoruz. 2020'de orası yemyeşil bir yapıya kavuşmuş olacak. 625 milyon liralık altyapı projeleriyle sel baskınlarına dur diyeceğiz.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Kanal İstanbul'la ilgili Çevre Bakanlığı işbirliği protokolünden çekiliyoruz.

son dakika son dakika haber