Ekmeklerin küflenmesini tamamen durduruyor! Ekmeğin yanına sadece bir tutam eklemek yetiyor
ekmekler günlük olarak alınana ve tüketilen gıdalardır. Ekmeklerin uzun süre saklanması ise sağlıklı yapılarının bozulmaya başlamasına ve küflenmelerine neden oluyor. Ekmekleri sonraki, günlerde kullanmak isteyenler tek bir doğal yöntemler bunu başarabiliyor.
ekmeklerin küflenmesini önlemek için öncelikle bilinmesi gereken nemli ortamlardan uzak tutulması gerektiğidir. Ekmeğin nemlenmesi küflenme sürecini hızlandıracaktır. Ekmekleri küflenmeden saklamak için hava almayan kaplar tercih edebilir ve bu şekilde ekmeği hem yumuşak hem taze tutabilirsiniz.
Ekmeği saklarken aynı zamanda kabın içerisine bir tutam karbonat eklemek küflenme sürecinin yavaşlamasını sağlayacaktır. Ekmeklerin yanına bir tutam eklenen karbonat ortamdaki nemi kendi içine çekecek ve bu şekilde ekmeğin uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.
Ekmek saklarken eğer içerisine karbonat eklemek istemezseniz karbonat yerine ekmeklerin bulunduğu kaba tuz serpmek de işinize yarayacaktır. Ekmekleri sakladığınız alana karbonat ya da tuz serperek kolaylıkla taze tutabilirsiniz.