"Efsane Vali" Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu o partiden belediye başkan adayı oldu

haberglobal.com.tr
MHP Tokat Gündem haberleri
"Efsane Vali" Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu o partiden belediye başkan adayı oldu

Çalışkanlığı ve yaptığı hizmetlerle Türkiye'de efsaneleşen ve "Süper Vali" olarak bilinen Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP'den Tokat Belediye başkan adayı oldu.

Yaptığı çalışmalar ve çalışkanlığı ile Türkiye kamuoyunda "Efsane Vali" olarak tanınan merhum Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Tokat Belediye başkan adayı oldu. 

Tokat Milletvekili Avukat Yücel Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tokatımızın unutulmaz valisi merhum büyüğümüz Recep Yazıcıoğlu’nun kıymetli evladı ve değerli kardeşimiz Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sayın Genel Başkanımız tarafından kabul edilerek Tokat Belediye Başkan adaylığı için başvurusunu tamamlamıştır. İnşallah şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. 

"Efsane Vali" Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu o partiden belediye başkan adayı oldu - Resim : 1

"Efsane Vali" Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu o partiden belediye başkan adayı oldu - Resim : 2

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?

Recep Yazıcıoğlu, 2 Haziran 1948 yılında Trabzon, Köprübaşı'nda doğdu. Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli eski valisi olan Recep Yazıcıoğlu, kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, Süper Vali olarak anıldı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamladıktan sonra 1968'de Aydın'a maiyet memuru olarak atandı. 1971-1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu. 1975 yılında da asteğmen olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığında askerlik görevini tamamladı.

1984 yılında 36 yaşında en genç vali olarak Tokat Valiliği'ne atanan Recep Yazıcıoğlu 14 Ağustos 1989'da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği'ne, 26 Eylül 1999'da Merkez Valiliği'ne, 30 Ocak 2003'te de Denizli Valiliği'ne getirildi.