Efsane dizi Friends son bir bölümle geri geliyor! ? Ama bir 'arkadaş' çok da hevesli değil

Dizi Haberleri
Efsane dizi Friends son bir bölümle geri geliyor! ? Ama bir 'arkadaş' çok da hevesli değil

Belki de tarihin en popüler komedi dizisi olan Friends son bir bölümle ekranlara geliyor. Tekrarları bile reyting rekorları kıran dizinin kadrosundaki bir isim ise bu son tango için çok hevesli değil...

Rachel, Ross, Joey, Phoebe, Chandler ve Monica… 90’lara damga vuran televizyon dizisi Friends son bir bölümle ekranlara geri dönüyor. En gözde olduğu dönemde oyuncuların bölüm başına 1 milyon dolar aldığı New York, Manhattan’da hayatlarını kurma yolundaki genç insanların hikayesini anlatan dizi 2004 yılında 10 sezonun ardından ekranlara veda etmişti.

Julia Roberts’tan Brad Pitt’e kadar pek çok ünlü oyuncu diziye konuk olmuş dizi bittikten sonra bile tekrarları ile yapımcılarına servet kazandırmıştı.

Friends son bir bölüm için 27 Mayıs’ta ekranlara geri dönüyor. Dizinin yapımcıları yıllar içinde sık sık diziye yeniden başlamayacaklarını belirtmişlerdi. Bu son bölümün ardından da yeniden bir sezona başlanması beklenmiyor.

Dizinin pek çok hayranı ise yeni bölümünü izlemek istemiyor, karakterleri hep ‘genç ve güzel’ oldukları halleri ile anmak istiyor. Yeni bölümün fragmanını izleyen hayranların başka bir endişesi ise Chandler karakterine hayat veren Matthew Perry ile ilgili.

Dizinin son bölümü için yayınlanan tanıtım turunda tutuk gözüken, gençliğinde alkol ve uyuşturucu problemleriyle sıkça anılan Perry’nin bu son proje için de çok istekli olmadığı yorumları yapılıyor.

Matthew Perry’nin her zaman ün ve para ile problemleri olduğu biliniyordu. 2014 yılında verdiği bir röportajda, “İnsanlar her gün yanıma gelip ‘Hey Chandler!’ dedikleri zaman cevap vermiyordum. Eğer biri gelip ‘Hey Matthew yaptığın işi çok beğeniyorum’ derse bu ayrı bir şey” diyordu.

Efsane dizi Friends son bir bölümle geri geliyor! ? Ama bir 'arkadaş' çok da hevesli değil - Resim : 1Matthew Perry'nin hayat verdiği Chandler Bing karakteri sarkastik olma özelliği ile tanınıyordu. 

AİLESİ O BEBEKKEN BOŞANDI

ABD, Massachusetts doğumlu olan Matthew Perry’nin ailesi o bebekken boşanmış. Annesi Kanada’nın eski başbakanı Pierre Trudeau’nun basın danışmanı görevini yürütürken Perry 15 yaşında babası ile yaşamak için Los Angeles'a taşındı. 1994 yılında başladığı profesyonel oyunculuk kariyerine 235 bölüm sürecek Friends dizisi ile başladı. 

UYUŞTURUCU, İLAÇ, ALKOL...

Perry herkes gibi meşhur olmayı istiyordu ama buna ne kadar ihtiyacı vardı tartışılır. Sözü 2002 yılında verdiği bir röportaja bırakalım: Öyle meşhur olmak istiyordum ki kulaklarımdan duman çıkıyordu. İlgi istiyorsun, para istiyorsun, restoranda en iyi koltuğa oturmak istiyorsun. Bunların sonucunun ne olacağını düşünmedim.

Şan ve şöhret onun karakterine pek uymadığı gibi bağımlılık sorunları da hiç peşini bırakmadı. İlk kez 13 yaşında sarhoş olan 1997 yılında geçirdiği jet ski kazası sonucu ağrı kesici ilaç bağımlılığı başlayan Perry yıllarca rehabilitasyon odalarına girip çıktı.

2000 yılında öyle bir kilo verdi ki üstüne pankreas iltihabı sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Kendine iyi bakmadığı aşikardı. Aynı yıl dizinin çekimlerine ara verildiğinde ilaç, alkol ve amfetamin gibi uyuşturucuların etkisinden kurtulmak için rehabilitasyona başladı.

Efsane dizi Friends son bir bölümle geri geliyor! ? Ama bir 'arkadaş' çok da hevesli değil - Resim : 2Dizinin çekimleri boyunca kilo veren Perry'nin değişimi.

KISA SÜRELİ BAŞARILAR

Kendini dibe en yakın hissettiği anlarda çekilen bazı Friends bölümlerini hatırlamadığını söyleyen Perry’nin Friends sonrası kariyeri de partnerleri kadar şaşaalı olmadı. Birkaç film ve bir iki komedi dizisinde oynadığı rollerle kısa süreli başarılar yakaladı.

Matthew Perry’inin oyunculuk kariyeri çok iyi olmasa da bağımlılık konusundaki açık konuşmasıyla bir figür haline dönüştü. 2001 yılında alkolü bıraktı, 2011 yılında yeniden alkolden rehabilitasyona yattı. 46’ıncı doğum gününde, “Bir insanın 30 yıl boyunca uyuşturucu problemi olamaz. Aynı zamanda bir insandan uyuşturucu sorununu da 28 günde çözmesini bekleyemezsiniz” demişti.

Efsane dizi Friends son bir bölümle geri geliyor! ? Ama bir 'arkadaş' çok da hevesli değil - Resim : 31969 doğumlu olan Perry 62 yaşında.

Profesyonel hayatındaki çalkantılar özel hayatına da yansıdı. Geçen yıl 19 yaşındaki bir kızla çöpçatanlık uygulaması üzerinden flört ettiği ortaya çıkmıştı. Perry şimdi 29 yaşındaki oyuncu menajeri Molly Hurwitz ile birlikte. Perry’nin önümüzdeki günlerde Netflix’te yayımlanacak başrollerini Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett ve Jennifer Lawrence’ın oynayacağı Don’t Look Up (Yukarı bakma) isimli filmde de bir rolü var. 

Editörün notu: Çoğu insan için başarılı bir kariyerin ardından inişi simgeleyen Matthew Perry yeniden şaşaalı günlerine dönebilecek mi göreceğiz. Pek çok kişi bunu olası görmese de Hollywood'da her şey olabilir... 

 

Efsane dizi Friends son bir bölümle geri geliyor! ? Ama bir 'arkadaş' çok da hevesli değil - Resim : 4

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin önemli bir bölümü The Telegraph'ta Guy Kelly imzasıyla yer alan 'How Matthew Perry became the Friend who never quite seemed to get it together' (Matthew Perry nasıl çok da bir araya gelmek istemeyen arkadaşa dönüştü) isimli makaleden alınmıştır.

Ek kaynaklar: The New York Times

Friends nasıl izleyebilirim? Friends izle