Edirne'nin Keşan ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı

Edirne

Edirne'nin Keşan ilçesinde ormanlık alanda meydana gelen yangın, havadan helikopter ile söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

Edirne’nin Keşan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin havadan müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının çıkış nedeninin öğrenilmesi için araştırma yapılıyor. 

Yangın saat 17.00 sıralarında Kocadere Göleti çevresindeki ormanlık alanda meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, göl kenarındaki ağaçlık alanda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevlere Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etmeye çalıştı ancak yangının olduğu alana karadan arazi yapısı nedeniyle sağlıklı bir şekilde girilemedi.
Durum üzerine bölgeye Korudağ Yangın İlk Müdahale Ekip İstasyonu’ndan itfaiye helikopteri takviye olarak çağırıldı.

Göl kıyısında bulunan alandaki yangına yakın mesafeden su taşıyan helikopter kısa sürede yangını kontrol altına alıp, söndürdü.

Kısa zamanda söndürülen yangının çıkış sebebi hakkında henüz incelemeler devam ederken, görgü tanıkları yangın meydana geldikten sonra bölgeden 4-5 kişinin kaçarak uzaklaştığını, ardından da yangının büyüdüğünü gördüklerini söyledi.

VALİ KIRBIYIK, KEŞAN'DAKİ ORMAN YANGINI BÖLGESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Keşan ilçesinde çıkan orman yangını alanında incelemelerde bulundu. Yangına kısa sürede etkili müdahale edildiğini kaydeden Kırbıyık, personele teşekkür etti.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Keşan Kocadere mevkiinde çıkan orman yangını bölgesine giderek söndürme çalışmalarını koordine etti.

Orman İşletme Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan söndürme çalışmalarını gerçekleştirirken, Keşan itfaiyesi ve jandarma ekipleri çalışmalara destek verdi.

Yangın bölgesinde bir açıklama yapan Vali Kırbıyık, "Keşan Kocadere mevkiinde çıkan yangına Orman İşletme Müdürlüğümüz, jandarma ekiplerimiz, itfaiye ekiplerimiz müdahale ettiler. Burada çok güzel bir müdahale izledik. Gerek helikopterle, gerek yer ekipleriyle, arazözlerle yapılan müdahale çok başarılı oldu. Çok kritik bir alanda hızlı bir müdahale sonucunda yangını söndürüldüğüne şahit olduk.

Bu noktada Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünü tebrik ediyorum. Çok hızlı ve etkin bir pozisyon aldılar, çabuk çözümler ürettiler. Helikopteri derhal buraya gönderdiler. 2. helikopter de yolda. Bugün soğutma çalışmaları devam edecek. Büyük bir beladan, büyük bir yangın afetinden kurtulduğumuzu değerlendiriyoruz. Tekrar bu söndürme faaliyetlerinde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve tebriklerimi iletiyorum" dedi.

 

Kaynak: İHA

Edirne Keşan orman yangını