EBA'da neden erişim sorunu yaşanıyor? Bakan Selçuk yanıtladı

koronavirüs

Haber Global Ankara Temsilcisi Tuba Atav'ın sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'ya erişimde neden sorun yaşandığını açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen hafta ara verilen okullara dün uzaktan eğitime başlamıştı.  Uzaktan eğitim dersleri TRT ve EBA üzerinden veriliyor. , İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile velilerinin uzaktan eğitimle ilgili önemli sorunu ise EBA'ya erişimde yaşanan sıkıntı...

Konuyla ilgili açıklama ise Haber Global Ankara Temsilcisi Tuba Atav'ın sorularını yanıtlayan  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. 

Bakan Selçuk, şunları ifade etti: 

Uzaktan eğitim ile kastettiğimiz içerik televizyon yayını. Peki, bilişim ağı yani EBA hangi fonksiyonu görecek? Çocuklarımız konu tekrarı yapmak isterlerse, TV'deki programları kaçırırlarsa böyle bir yoğunluk olabilir. Bir öğrenci iki saat kalıp orada videolar izleyebilir, binlerce deney var. Deneyleri izleyebilirler, öğretmenleri ile etkileşime girebilirler. EBA bir sosyal medya platformu. Bir haftada 3 kanal kurup bunun içeriklerini oluşturup bütün ülkenin ihtiyacını giderebilmek bizim için büyük bir proje. Ben bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. MEB'in bu projede çalışan ekibine ben tekrar teşekkür ediyorum. 

EBA koronavirüs