Düzce, Erzincan ve Çankırı Kovid-19 aşılamasında mavi kategoriye geçti

Düzce, Erzincan ve Çankırı Kovid-19 aşılamasında mavi kategoriye geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ilk doz aşı olan nüfusu yüzde 75'i geçen Çankırı, Düzce ve Erzincan'ın "mavi" kategorideki iller arasında yerlerini aldığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamasında mavi kategoriye geçen üç ili daha açıkladı.

Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Düzce, ilk doz aşı oranında beklenen haberi verdi. Karadeniz sahilinde artık tüm illerimiz mavi. Şelaleler şehrinden yeni beklentilerimiz var. Okullar 6 Eylül’de açılıyor. Şimdi ikinci, üçüncü doz aşı oranlarını da aynı şekilde yükseltme zamanı. Bugünden tebrikler!"

Çankırı'dan da gelen güzel haberi duyuran Koca "Çankırı, %75’in üzerine çıkan ilk doz aşı oranıyla beklenen haberi verdi. Risk Haritasında rengi mavi! Her mücadelesinden galip çıkan bu tarihi şehirden yeni beklentilerimiz var. Okullar 6 Eylül’de açılıyor. Şimdi devam doz oranlarını da yükseltme zamanı. Bugünden tebrikler!" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzinca'ın da "mavi" kategorideki iller arasında yerlerini aldığını bildirdi. Koca "Erzincan, %75’in üzerine çıkan ilk doz aşı oranıyla beklenen haberi verdi." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs Kovid-19 Kovid-19 aşı Düzce Erzincan çankırı