Duyan burun kıvırıyor ama çok faydalı! Meğer taze zencefili sakız gibi çiğnediğinizde bakın ne oluyormuş
Kök zencefil yüzyıllardır tıpta alternatif tedaviler amacıyla tüketilen bir besindir. Kök zencefilin faydaları ile tüketilmesinin yanında lezzetli bir baharattır. Yemeklerde kullanılan kök zencefili bu şekilde tükettiğinizde faydaları saymakla bitmiyor.
Son yıllarda artarak hayatımızın her geçen gün daha büyük bir parçası haline gelen sağlıklı yaşam alışkanlıkları trendi kapsamında bazı gıdaların tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Sağlık açısından benzersiz faydaları ile bilinen kök zencefil de tüketiminde bazı farklılıkların bulunduğu gıdalar arasında.
C vitamini ile B3 ve B6 kompleks vitaminleri barındıran zencefil potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir. Yemeklerde toz halini kullandığımız zencefilin kök halde alınması ve çiğnenmesi ise bakın nasıl fayda sağlıyor. İşte kök zencefil çiğnemenin faydaları: