'Dur' ihtarına uymayan sürücü aracı polisin üzerine sürdü

İSTANBUL / İHA
İstanbul polis
'Dur' ihtarına uymayan sürücü aracı polisin üzerine sürdü

İstanbul Kavacık'ta tehlikeli şekilde araç kullandığı için durdurulmak istenen sürücü, uyarıları aldırış etmeyerek polisin üzerine aracını sürüp kaçtı.

Kavacık'ta sürücü uygulama yapan polis ekiplerinin yanına giderek bir aracın trafiği tehlikeye düşürdüğünü söyledi. Noktaya gelen aracın sürücüsü Cebrail K.‘ya polis ekipleri “dur” ihtarında bulundu. Ancak uyarıları dikkate almayan sürücü, aracını memurun üstüne sürüp kaçmaya başladı.

Bunun üzerine sürücü ile polis arasında kovalamaca başladı. Kilometrelerce süren kovalamaca sonucunda sürücü, köprünün çıkışında Ertuğrul Ş. idaresindeki araca çarpıp kaçmaya devam etti.

Devam eden kovalamacada araç, polis tarafından takip edilerek Büyükdere Caddesi'ne girişte durdurulmak istendi. Sürücü polisin uyarılarına uymayarak polise saldırmak istedi. Daha sonra şahıs, polis tarafından etkisiz hale getirildi.

İNSAN KAÇAKÇILIĞINDAN SUÇ KAYITLARI ÇIKTI

Şahsın 4 adet insan kaçakçılığı suçundan kaydı olduğu tespit edildi. İşlemleri sonrasında araç emniyet otoparkına çekildi. Şahıs ise adli işlemlerin yapılabilmesi için Kuştepe Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.