Dünyadan Mossad yorumu: Ayakta uyudular

Aksa Tufanı Hamas Gündem haberleri İsrail
Dünyadan Mossad yorumu: Ayakta uyudular

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı duyurdukları Aksa Tufanı operasyonunun dünyadaki yankıları sürüyor. İsrail ve uluslararası basında öne çıkan yorumlarda Mossad ağır eleştirilerin hedefinde.

İsrail-Gazze hattında tansiyon yükseldi. İsrail'in farklı noktaları, Gazze'den ateşlenen roketlerle hedef alındı. Saldırıda en az 22 kişinin öldüğü, yaralı sayısının 500'ü geçtiği bildirildi. Saldırıların ardından İsrail'den misilleme gecikmedi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada," İsrail ordusu savaş durumu alarmı ilan etmiştir. Hamas saldırıların sonucuna katlanacak." ifadeleri kullanıldı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, yedek askerleri göreve çağıran bir kararname imzaladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Savaştayız. Düşmanımız daha önce hiç bilmediği bir bedel ödeyecek." açıklamasını yaptı. Hamas lideri İsmail Heniyye, ise Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki olarak "bir kahramanlık savaşı" içerisinde olduklarını belirtti.

Dünyadan Mossad yorumu: Ayakta uyudular - Resim : 1

"MOSSAD AYAKTA UYUDU"

İsrail ve uluslararası basında öne çıkan yorumlara göre; Hamas'ın havadan ve karadan saldırılarıyla başlayan son çatışma, dünyanın en iyi istihbarat örgütü olarak anılan Mossad'ın zaafiyetini gözler önüne serdi ayakta uyudular. İsrail ordusunun savaşa hazırlıksızlığını ortaya koydu. Ayrıca özellikle sınır kentlerinde sığınakların yetersiz olduğu anlaşıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Hamas İsrail Gündem haberleri Mossad