Dünyada bir ilk! Elektrikli sürücüsüz otobüs Türkiye'de test edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın ilk elektrikli seri üretim ve sürücüsüz otobüsünün tanıtım programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yayalara ve trafik kurallarına karşı duyarlı bir araç" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabine toplantımıza mühendislerimizce geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric'le gidiyoruz" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Yayalara ve trafik kurallarına karşı duyarlı bir araç. Böyle bir araca sahip olmak ülkemiz için bir iftihar. Seri üretim ile birlikte artık mazottu benzindi kalkıyor. Her şey artık elektrikliye dönecek. Aynı zamanda bunlar temiz enerjinin de ön adımı. İklim değişikliğinin tartışıldığı sürecin içinde bize de diyorlar, siz niye bir adım atmıyorsunuz diye. Bana bunu diyenlere şunu diyorum. Amerika adım atsın biz de atarız. Bizim de güçlü bir sanayiye sahip olmamız için bazı öncü ülkelerin adım atması lazım. Elon Musk ile yaptığım görüşmede kendileriyle bu konuları da görüşmeye açık olduğumuzu söyledik. Tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Özellikle misafirlerimiz için bu ses getirir.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber