Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'nden İzmir dayanışması

Azerbaycan İzmir
Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'nden İzmir dayanışması

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi, İzmir halkıyla dayanışma sergilemek üzere deprem bölgesinde bulunuyor, yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor. 

Ermenistan'ın saldırılarıyla bir kez daha tüm dünyanın şahit olduğu Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dayanışma İzmir depremi sonrasında hem kurtarma hem de yardım açısından sivil toplum faaliyetleriyle sürüyor. 

İlk günden, başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve tüm Azerbaycan halkı tarafından paylaşılan dayanışma mesajlarının yanından Dünya Azerbaycanlılar Kongresi de çalışmalara katılmak ve İzmir halkıyla dayanışma sergilemek üzere deprem bölgesinde bulunuyor.

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'nden İzmir dayanışması - Resim : 1

İki gündür depremden etkilenen İzmirlilere yemek dağıtan Dünya Azerbaycanlılar Kongresi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Asıf Kurban, yaptığı açıklamada, "Dünya Azerbaycanlılar Kongresi ve İzmir'deki  Azerbaycanlılar olarak İzmirli kardeşlerimizin yanındayız. Biz de deprem sırasında buradaydık. Korkunç bir deprem yaşadık. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza şifa diliyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz çalışmalara. Ne katkıda bulunabiliriz çabasındayız. Bugün de yemek desteği verdik depremzede kardeşlerimize. Hem cephede hem de her yerde bir millet iki devlet anlayışı içerisinde dayanışmamızı sergilemeye çalışıyoruz.

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'nden İzmir dayanışması - Resim : 2

Bir yandan Azerbaycan da kentlerini, köylerini terörist eylemlerden temizlemekle uğraşıyor. Türkiye her açıdan Azerbaycan'ın yanında. Minnettarız teşekkür ediyoruz. Biz de hem Dünya Azerbaycanlılar Kongresi hem de İzmir'deki Azerbaycanlılar olarak kurtarma ve yardım çalışmalarına destek olmak için başından beri buradayız. Bugün 4 yaşındaki bir kızımız kurtuldu, çok sevindik O gözyaşları ile hüzünlendik ama bir yandan umutlandık. Umuyoruz ki kurtarma çalışmalarıyla daha fazla can kurtarılır." dedi.

 

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'nden İzmir dayanışması - Resim : 3

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi'nden İzmir dayanışması - Resim : 4

Kaynak: Haber Global TV

İzmir