Dubai, Muğla, Pamukkale... Tatilci turistler ve çıplak fotoğraf krizi!

Muğla
Dubai, Muğla, Pamukkale... Tatilci turistler ve çıplak fotoğraf krizi!

Dubai'de fotoğraf çekimi için bir grup modelin balkonda çıplak poz vermesi üzerine Birleşik Arap Emirlikleri karışmış, modeller sınır dışı edilmişti. Dubai'deki fotoğraf kriziyle başlayan durum önce Muğla, ardından Pamukkale'ye uzandı

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı Dubai'de Marina bölgesindeki bir gökdelenin balkonunda bir grup kadının çıplak poz verdiği ve infial yaratan fotoğrafların ardından gözaltına alınan kadınların arasında bulunan ABD'li playboy Vitaliy Grechin, Dubai'de tutulduğu gözaltı merkezinden yaptığı açıklamalarda yaptığı için özür diledi ama niyetinin kimseyi rencide etmek olmadığını söyledi. Daily Mail'e konuşan 41 yaşındaki Grechin, kadınların çıplak poz verdiği söz konusu fotoğrafın sanat olduğunu, başka bir ülkede olsa normal kabul edileceğini savundu.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan olayda sakinlerinin Müslüman olduğu bir yerde böyle bir şey yaptıkları için "Elbette ki özür diliyorum. Hepimiz özür diliyoruz" diyen Grechin, "Kızlar da röportajlarında birçok kez özür diledi. Benim için de nahoş bir durum. İnsanlar hata yaptığında özür diler. Bizimki de böyle görülmeli. Elbette ki kimseyi rencide etme niyetimiz yoktu" ifadelerini kullanırken, Dubai'yi cinsellik açısından ikiyüzlü bir toplum olarak nitelendirmiş "Belki de tüm Ortadoğu'da seks işçilerinin sayısının en yüksek olduğu yer. Burada kimi tanıyorsam uyuşturucu madde kullanıyor, şeyhler dünyanın dört bir yanından haftada 50-60 kız getirtiyor" eleştirisi yöneltmişti.

MUĞLA'DA DA BENZER BİR OLAY YAŞANDI

Geçtiğimiz hafta Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek Koyu'nda salı günü gelen görüntüler dikkat çekmiş, tam kapanma döneminde özel yatların denize çıkmalarına izin verildiği Muğla'da vatandaşların kamerasına tekneyle denize açılan bir grubun çıplak şekilde tekne üstünde durduğu ve kamerayla birbirlerinin fotoğraflarını çektikleri anlar yansımıştı.

2 erkek ve 6 kadının olduğu yattaki görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla fotoğraf çekimi yapan Ukraynalı kadınların gözaltına alındığı duyurulmuş, kadınlar polis ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, ancak tıpkı Dubai'deki benzer bir açıklama yapmışlardı. Rus televizyon ağı Ren TV’ye konuşan kadınlardan biri, Dubai’de çıplak fotoğraf çekimi yapan kadınların gözaltına alınmasını gündeme getirerek, "Müslüman ülkelerde çıplak fotoğraf çekmemek gerekli ama bunu tam olarak anlamak için hata yapmanız gerekiyor. Ama yapacaksanız mümkün olduğunca sağduyulu yapın, konum işaretlemeyin" demişti. 

BU KEZ İKİ ERKEĞİN GÖRÜNTÜLERİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'de, Polonyalı vücut geliştirme sporcusu Marcin Modrzejewski ve yanındaki erkek arkadaşı çıplak poz verip fotoğraf çektirdi.

Turistlerden Modrzejewski, sosyal medya hesabından fotoğrafı, "Çıplak devriye. Neyse ki kimse devriyemizde boğulmadı" notuyla paylaştı.

Görsel, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Tam kapanma nedeniyle sadece yabancı turistlerin gezebildiği 'beyaz cennet'te, turistlerin çektirdiği çıplak fotoğraf, sosyal medyada tepki topladı. Modrzejewski'nin bir takipçisi paylaşıma, 'Bu ne pislik' yorumu yaptı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Dubai çıplak fotoğraf Birleşik Arap Emirlikleri muğla pamukkale