DSÖ'den yeni aşı tavsiyesi! "Hatırlatma dozu uygun bir strateji değil"

dünya sağlık örgütü
DSÖ'den yeni aşı tavsiyesi! "Hatırlatma dozu uygun bir strateji değil"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, ağır hastalık ve ölümün önlenmesinin yanı sıra enfeksiyon ve bulaşmanın önlenmesinde yüksek etkisi olacak aşılara ihtiyaç olduğunu ve yeni çıkan mutasyonlara karşı hatırlatma dozu uygulanmasının uygun bir strateji olmadığını açıkladı.

Açıklamada, Kovid-19’a karşı hatırlatma dozu uygulamanın, ortaya çıkan mutasyonlara karşı uygun bir strateji olmadığı ifade edildi. Açıklamada, "Orijinal aşı bileşiminin tekrarlanan takviye dozlarına dayalı bir aşı stratejisinin uygun veya sürdürülebilir olması olası değildir" denildi.

“ENFEKSİYON VE BULAŞMANIN ÖNLENMESİNDE YÜKSEK ETKİSİ OLAN KOVİD-19 AŞILARINA İHTİYAÇ VAR"

Elde edilen ön verilerin, mevcut aşıların şu anda dünya çapında yayılan Covid-19’un Omicron mutasyonuna yakalanan kişilerde Covid-19 hastalığını önlemede daha az etkili olduğunu gösterdiği, ancak aşıların özellikle şiddetli hastalığa karşı koruma ihtimalinin daha yüksek olduğu vurgulandı. Aşıların insanları yalnızca ağır şekilde hastalanmaya karşı korumakla kalmayıp aynı zamanda enfeksiyon ve bulaşmayı önleyebilecek ve hatırlatıcı doz ihtiyacını azaltmak için yeni aşı geliştirilmesi tavsiye edildi.

Açıklamada, “Ağır hastalık ve ölümün önlenmesinin yanı sıra enfeksiyon ve bulaşmanın önlenmesinde yüksek etkisi olan Covid-19 aşılarına ihtiyaç var" ifadelerine yer verildi.

 

 

Kaynak: İHA

DSÖ DSÖ haberleri DSÖ son dakika haberleri Dünya Sağlık Örgütü Kovid-19 koronavirüs koronavirüs haberleri