Donanma'da tarihi gün: Mavi Vatan'a 4 yeni güç! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mesajlar

HaberGlobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin'e saldırılarıyla ilgili olarak, "Günümüzün Führer'i Netanyahu'nun ve ekibinin Filistin halkına yönelik soykırıma varan barbarlıklarını sadece izlemekle yetindiler" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova Sefine Tersanesi'nde Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde konuştu. Törenle TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi, TCG Derya ve Marlin Sida donanmaya katıldı.

Erdoğan, İsrail'in Filistin'e saldırılarıyla ilgili olarak, "Günümüzün Führer'i Netanyahu'nun ve ekibinin Filistin halkına yönelik soykırıma varan barbarlıklarını sadece izlemekle yetindiler" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Kahraman ordumuzun kahraman mensupları, tersanemizin değerli çalışanları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Donanmamızın caydırıcılığını daha da artıracak projelerin teslimi vesilesiyle bir aradayız. Teslimatı yapılan gemilerimizin donanmamıza ve TSK'ya hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sadece gemilerimizin teslimatıyla yetinmiyoruz, dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracımızı donanmamıza teslim ediyoruz. Marlin Sida da denizlerdeki hakimiyetimizi destekleyecek, dosta güven düşmana korku verecektir. Göğsümüzü kabartan bu başarılı projelerimizin sırrı, kurumlarımız arasındaki yakın işbirliği ve koordinasyondur. Önümüzdeki dönemde bu koordinasyonu çok daha ileriye taşıyarak yeni başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.

Projelerimizde yüzde 80'e varan yerlilik oranına ulaştık. Gemilerin sadece inşasını yapmakla kalmıyoruz. Sensör, silah ve mühimmatları da yerli ve milli olarak üretebiliyoruz. Günümüzde savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. 

"FAŞİST YÜZLERİ ORTAYA ÇIKTI"

İsrail yönetimine sınırsız ve şartsız destek verenleri hepimiz ibretle takip ediyoruz. İsrail'in zulümlerine göz yumanlar yarın 'keşke' demekten kurtulamayacak, çok büyük bir nedamet yaşayacaklardır. Bunların yakıcı sonuçları ile yüzleşecekler. Açık konuşmak gerekirse, en son kötü sınavlarını Gazze'de veren Batılı ülkelerin ve uluslararası güvenlik kurumlarının artık hiçbir inandırıcılığı kalmadı. Faşist yüzleri ortaya çıktı. Zulmü engelleyecek tek bir adım dahi atmadılar. Küresel güvenliği sağlamakta mükellef kurumlar başarısız oldu, sınıfta kaldı. Günümüzün Führer'i Netanyahu'nun ve ekibinin Filistin halkına yönelik soykırıma varan barbarlıklarını sadece izlemekle yetindiler. 

"KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESTİK"

2023 yılında 185 ülkeye, 230 çeşit savunma sanayii ürünü satarak toplamda 5.5 milyar dolarlık ihracat tutarı yakaladık. Bu dönemde 10 milyar 240 milyon dolarlık yeni sözleşme imzalandı. Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. İHA ve SİHA üretiminde ise ülkemiz artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerinin zorlukları ve uyguladıkları gizli açık ambargolara rağmen başardık. Kendi göbeğimizi kendimiz kestik. 

Savunma sanayii hiçbir şekilde duraklamayı kabul etmeyen, sürekli ve yüksek tempolu çalışmayı gerektiren dinamik bir alandır. Tüm bu çalışmaların çok daha öteye taşınması için Savunma Sanayii Başkanlığı'na, paydaşlara önemli görevler düşüyor. Hedefimiz savunma sanayiinde tam bağımsız bir Türkiye'dir.