Doların yükselişi sürüyor... TCMB ve BDDK başkanları atandı

Ekonomi haberleri dolar
Doların yükselişi sürüyor... TCMB ve BDDK başkanları atandı

Dolar ve euro'nun Türk Lirası karşısındaki yükselişi sürüyor. Dolar bugüne yüzde 1,71 yükselişle 23,51 TL'den başlarken, Euro ise 25,3783 TL'den başladı... Merkez Bankası ve BDDK başkanları atandı. Mehmet Şimşek harekete geçiyor.

Dolar ve euro'nun Türk Lirası karşısındaki yükselişi sürüyor. Dolar bugüne yüzde 1,71 yükselişle 23,51 TL'den başlarken, Euro ise 25,3783 TL'den başladı...

Hafta başından beri müdahale de bulunmayan TCMB'nin dolar/TL kurunun 23 TL'yi aşmasının ardından yeniden müdahalede bulunduğu söyleniyor. 

Merkez Bankası ve BDDK başkanları atandı. Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına Hafize Gaye Erkan atandı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Gaye Erkan TCMB tarihinin ilk kadın Merkez Bankası başkanı oldu. First Republic Bank'ta 8 yıl üst düzey pozisyonlarda çalışan Erkan bunun öncesinde Goldman Sachs'ta da 10 yıl geçirmişti.

Eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı'na atandı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Kavcıoğlu, 19 Mart 2021 tarihinde TCMB Başkanlığı'na atandı. O tarihte gerçekleşen toplantıda politika faizini yüzde 18'den yüzde 19'a çıkaran Kavcıoğlu ardından politika faizini 6 ay sabit tutmasının ardından faiz indirimlerine başlamış ve politika faizini yüzde 8,5'e kadar indirmişti. Bu dönemde dolar/TL 8,25 TL'den 23,30 TL'ye kadar yükseldi. 

Mehmet Şimşek önümüzdeki hafta Türkiye Bankalar Birliği ile bir toplantı gerçekleştirecek. 

Dolarda seçimin ikinci turundan itibaren hızlanan yükseliş Kur Korumalı Mevduat'a olan talebi azalttı. KKM seçim sonrası ilk haftayı kapsayan tarihte sadece 35 milyar lira artış gösterdi. Kur Korumalı Mevduat'taki birikim 2.5 trilyon TL'ye çıktı.

Bugün içerde sanayi üretim rakamları açıklanacak. Dışarda ise önemli veri bulunmuyor. 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro Döviz mevduatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan