Dolandırıcılar bunu da yaptı! Telefon dolandırıcılığında yeni yöntem

Gündem haberleri Türkiye Bilecik İzmir Bursa Asayiş
Dolandırıcılar bunu da yaptı! Telefon dolandırıcılığında yeni yöntem

Bilecik'in Söğüt ilçesinde telefonda kendilerini il müftüsü olarak tanıtan ve kurum ismini kullanarak dolandırıcılık yapan zanlılar yakayı ele verdi.

Telefon dolandırıcıları halkı kandırmak için yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Kendilerini il müftüsü olarak tanıtan zanlılar yaklaşık 130 bin TL haksız kazanç elde ettiler. 

Bilecik'te telefonda kendilerini il müftüsü olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran zanlılar emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

KENDİLERİNİ İL MÜFTÜSÜ OLARAK TANITTILAR

Bilecik'in Söğüt ilçesinde telefonda kendilerini il müftüsü olarak tanıtıp kurum ismini kullanarak dolandırıcılık yapan şahıslar gözaltına alındı.

BİRİ KOCAELİ VE İZMİR'DE YAKAYI ELE VERDİ

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Dolandırıcılık Şube Müdürlüğünce yapılan 'Yıldırım Operasyonu' ile, nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen 2 şahıs, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ve İzmir’in Buca ilçesinde gözaltına alındı.

TÜRKİYE GENELİNDE 127 BİN 300 TL HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİKLERİ TESPİT EDİLDİ 

Şahısların Türkiye genelinde toplam 35 olayda 127 bin 300 TL haksız kazanç sağladığı tespit edilirken, R.D. ve A.K. isimli şüpheliler ilk ifadelerinin ardından Söğüt Adliyesine çıkarıldı.

Şüphelilerin adreslerinde ve araçlarında yapılan aramada 2 adet telefon, 3 adet sim kartı, 6 adet sim kart kalıbı ele geçirildi.

A.K isimli şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, R.D isimli şüpheli tutuklandı.

 

 

Kaynak: İHA