Diyarbakırlılar Ramazan'da gözlerini ciğerle açıp, ciğerle kapatıyor
Diyarbakır'da günde üç öğün tüketilen ciğer kebabı, Ramazan Ayı’nda da iftardan sahura kadar her vakit tercih ediliyor.
Ramazanın da vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ciğer kebabı iftar saatine saatler kala taze taze hazırlanıp verilen siparişler ocağa diziliyor. İftar ve sahur vakitlerinde sofraları süsleyen tescilli lezzet, sadece bir mekanda günde ortalama 500 kilo tüketiliyor.
Ciğer, kent genelinde küçük, orta ve büyük işletmelerde hem ocakbaşında, hem de siparişlerle evlere gönderilerek tüketiliyor.
Ciğer ustası Onur Erdin, İHA muhabirine, iftara 1 saat kala rezervasyonların yapıldığını ve hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Dört katta da ocakbaşlarının aktif olduğunu belirten Erdin, Ramazan ayı öncesi günlük hafta içi 650-700 kilo arası, hafta son ise 1 ton tüketim olduğunu kaydetti.