Beştepe Millet Camisi'nde çok az sayıda katılımla cuma namazı

Beştepe Millet Camisi'nde çok az sayıda katılımla cuma namazı

Diyanet'ten yapılan açıklamada, bugün yine ülke genelinde cuma namazlarının kılınmayacağı belirtildi. Bugün sadece Beştepe Millet Camisi'nde az sayıda katılımda cuma namazı kılındı.

Bugün Ankara'da Beştepe Millet Camisi'nde az sayıda kişinin katılımı ile cuma namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beştepe Millet Camisi'nde cuma hutbesi irat etti.  

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cuma hutbesinde Türkiye'ye seslendi:

"Yeni tip koronavirüs ortaya çıktığı andan itibaren devletimiz bizlerin sağlığını korumak için olanca gayretiyle çalışmaktadır"

Bu süreçte her birimize de ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Zira, hepimiz hem kendi hayatımızı hem de sevdiklerimizin hayatını korumakla mükellefiz. Allah'ın en büyük nimetlerinden biri olan sağlığımızı muahfaza etmekle yükümlüyüz.

Bu salgın karşısında en önemli görevlerimizden biri yetkili mercilerin uyarılarına riayet etmektir. Hem hastalığa yakalanmamak hem de hastalığın yayılmasını önlemek için gayret göstermeliyiz.

Peygamber efendimizin emri gayet açıktır. Hastalık taşıyan kişi sağlam kişinin yanına gitmesin"

Beştepe Millet Camisi'nde çok az sayıda katılımla cuma namazı - Resim : 1

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan cuma namazıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

Giderek artan salgın tehlikesi sebebiyle maalesef bugün yine ülkemiz genelinde Cuma Namazları kılınmayacaktır.

Ancak, İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve Cuma Namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına;

 

Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak Cuma Namazı eda edilecektir.

 

Milletimiz bugün, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın irad edeceği hutbeyi televizyonları aracılığıyla dinleyebileceklerdir.

Beştepe Millet Camisi'nde çok az sayıda katılımla cuma namazı - Resim : 2

son dakika son dakika haber Diyanet'ten cuma namazı açıklaması