Diyanet Çince ve Japonca bilen tercüman alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı
Diyanet Çince ve Japonca bilen tercüman alacak
Fotoğraf: DepoPhotos

Resmi Gazete'de yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait duyuruya göre kurum aralarında Japonca ve Çince'nin de bulunduğu birçok dilde tercüman istihdam edecek. İlanın detayları haberimizin devamında...

Diyanet İşleri, aralarında Çince ve Japonca'nın da bulunduğu dokuz dilde, "sözlü sınav" ile 13 tercüman alacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Resmî Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, mütercim-tercümanların alanları Almanca (2), Arapça (2), Çince (1), Fransızca (1), İngilizce (2) İspanyolca (2), Japonca (1), İtalyanca (1) ve Portekizce (1) şeklinde. 

Adayların, alanlarıyla ilgili en az lisans düzeyinde bir bölümü bitirmiş olmaları, YDS dil yeterlilik sınavın puanına sahip olmaları, 2022 KPSS'den en az 50 puan almaları ve diğer koşulları taşımaları gerekiyor. 

Başvuru işlemleri 23 Ekim-3 Kasım arasında yapılacak. Başvuruları uygun bulunan adaylar Ankara'da yapılacak sözlü sınava çağrılacak. 

Başvuru için genel şartlar şöyle:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinin A fıkrasında belirtilen şartları taşımak.

2022 yılı KPSS B grubu KPSSP-3 puan türünden en az 50 almış olmak.

Adaylar belirtilen dillerden sadece biri için başvuru yapabilecek.

Ayrıca özel şart olarak yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Japonca, İtalyanca ve Portekizce yabancı dil bölümlerinin birinden mezun olmak şartı da bulunuyor.

Bir başka özel şart ise yukarıda belirtilen dillerden en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine sahip olmak gösteriliyor. Yabancı dil belgesinin sınava müracaatlarının bitiş tarihi itibariyle son 5 yıl içerisinde alınmış olması gerekiyor.

Son bir özel şart ise müracaatların bitiş tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak olarak açıklandı.

 

Kaynak: Ajans Bizim

Diyanet İşleri Başkanlığı tercuman iş ilanı Çince Japonca ispanyolca