Dışişleri'nden, Danimarka'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Danimarka Gündem haberleri Dışişleri Bakanlığı
Dışişleri'nden, Danimarka'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanlığınca Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi.

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığınca Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama:

Kopenhag’da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de (25 Temmuz) biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları olayların yaratabileceği sonuçların vahametini göremediklerini göstermektedir.

Bu tarz saldırılar, sadece milyarlarca Müslümanı rencide etmekle kalmayıp, toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar vermektedir.

Danimarka makamları bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır.

ÇELİK: BU NEFRET EYLEMLERİNDEN DANİMARKA MAKAMLARI SORUMLUDUR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise konuya ilişkin sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

"Danimarka’da biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırılar lanetli ve aşağılık eylemlerdir. Bu nefret eylemlerinden Danimarka makamları sorumludur. Danimarka makamları, insanlık düşmanı eylemlere göz yummaktadır."

 

Kaynak: Haber Global TV

Danimarka Dışişleri Bakanlığı Dünya haberleri