Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak sonrası Ukrayna'ya gidiyor

Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak sonrası Ukrayna'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 25 Ağustos'ta Ukrayna'ya gidecek. Ziyaretin gündeminde Tahıl Koridoru var. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre Rusya'nın dışarda tutulduğu bir plan sağlıklı değil.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 25 Ağustos'ta Ukrayna'ya giderek mevkidaşı ile bir görüşme gerçekleştirecek. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önce Irak'a sonra Ukrayna'ya gidecek. Dışişleri Bakanı olarak ilk ziyaretlerini gerçekleştirecek Fidan, 3 gün bulunacağı Irak’ta güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

Cumuhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç Ukrayna'ya giderken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da Ukrayna ve Rusya ziyareti bekleniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Rusya'da Putin ile görüşmesi planlanıyor.

 NTV'nin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre Erdoğan'ın ziyareti tahıl koridoru anlaşmanın sürmesi için en kritik adım olacak.

Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı kaynakları, tahıl koridoru konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.

Çalışmaların devam ettiğini vurgulayan kaynaklar "Bir şekilde anlaşma noktasının bulunabileceğini düşünüyor." dedi.

TAHIL KORİDORU İÇİN YENİ ROTA

Rusya'nın anlaşmayı askıya alması sonrası Ukrayna'nın alternatif rotalar konusunda farklı girişimleri oldu. Romanya'nın Köstence Limanı'nından tahılın taşınması o girişimlerden ilki olarak kabul edilirken Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre Rusya'nın dışarda tutulduğu bir plan sağlıklı değil...

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın Türkiye'nin önceliği olduğunu belirten kaynaklar, sıcak temasın sağlandığı bölgede yeni adımların tehlikeli olabileceği kanısında...

Hakan Fidan Irak ukrayna Tahıl koridoru